El futbol espanyol està expectant per saber què pot arribar a fer a la propera Eurocopa, que es disputa a l'estiu a Alemanya. I la Roja jugarà amb tota la seva artilleria menys Pablo Gavi, ja que es va lesionar de gravetat precisament en una aturada internacional. La jove estrella del Barça, titular indiscutible amb el conjunt culer i també al conjunt nacional espanyol, serà un de les absències més destacades.

Pablo Gavi, sense Eurocopa per culpa de la greu lesió

La lesió de Gavi va ser molt greu i ha afectat tant al Barça com a la selecció espanyola. I tot i que ja se sàpiga que la recuperació va millor del que es pensava, ni que arribés a l'Eurocopa i ja hagués rebut l'alta mèdica no està previst que vagi convocat per a la cita. Cal tenir molta calma.

El jove talent culer no vol anar amb pressa i des del Barça volen confirmar que s'hagi recuperat al 100% abans de fer-lo treballar al màxim una altra vegada. I jugar una competició amb la selecció espanyola, amb un equip mèdic diferent al que està treballant amb la seva recuperació, no seria de gran ajuda ni per a ell ni per al seu futur.

Gavi luchando un balón con España / Foto: EFE
Pablo Gavi controlant una pilota en un partit amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Fabián Ruiz, triomfant amb el PSG

I aquesta baixa per a l'Eurocopa, que en cert sentit és negativa, també és positiva per una altra banda. Un jugador inicialment sense lloc es quedarà amb la seva posició al camp. I el futbolista que ara mateix té més números de suplir Gavi és Fabián Ruiz. L'altre futbolista andalús, nascut al mateix poble que Gavi, està sent un futbolista important al seu equip, que és el PSG.

Amb 25 partits jugat amb el club parisenc, a més de 3 més amb la selecció espanyola, Fabián Ruiz apunta a ser titular a la propera Eurocopa, ocupant el lloc de Gavi. I serà un futbolista diferent, menys agressiu i menys entregat, però igualment amb una gran tècnica. Fabián Ruiz està tenint cada vegada més protagonisme a les ordres de l'entrenador Luis Enrique Martínez i cada vegada se sent més estrella al PSG.

Fabián Ruiz jugando un partido con el PSG / Foto: Europa Press
Fabián Ruiz jugant amb el PSG / Foto: Europa Press

Moltes mirades estan posades en Fabián Ruiz, però també en més jugadors del mig del camp. I quan Luis de la Fuente, el seleccionador espanyol, haurà de ser clar i treure conclusions aquest mateix mes de març quan es disputin els dos partits amistosos previstos. Colòmbia i el Brasil seran els rivals que posaran a prova Espanya. Fabián Ruiz serà un dels convocats de manera segura, però també apareixerà alguna altra sorpresa per ocupar el lloc de Pablo Gavi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!