El Barça jugarà els quarts de final de l'Europa League després d'imposar-se, amb remuntada inclosa, al Galatasaray (1-2). Els gols de Pedri González i de Pierre-Emerick Aubameyang han estat suficients per superar l'eliminatòria.

Domini del Barça i gol del Galatasaray

Sense sorpreses, donant entrada a Eric Garcia, Sergio Busquets i Gerard Piqué com a novetats respecte el partit d'anada, el Barça ha anat a guanyar a Istanbul. I des del primer minut ha imposat ritme, ha generat ocasions i ha aculat un Galatasaray que aquesta vegada ha tingut al seu favor un estadi ple fins la bandera.

bafetimbi gomis eric garcia galatasaray barca efe

Bafétimbi Gomis superando a Eric Garcia / EFE

A diferència del partit del Camp Nou, els turcs s'han mostrat més valents en atac davant d'un Barça que li han tremolat una mica les cames en defensa. No ha estat el cas d'un imponent Gerard Piqué, però sí el d'Eric Garcia, amb massa llibertat per sortir amb la pilota controlada i sense la contundència esperada quan els rivals estaven al seu damunt.

En atac, poca presència de Ferran Torres, Aubameyang i Adama Traoré. I sort de l'aparició dels migcampistes i dels laterals culers. Frenkie de Jong ha tingut el primer gol a les seves botes al minut 10, però la seva rematada ha estat massa creuada. Però entre les bones pujades a l'atac de Jordi Alba i de Dest, a més de les recuperacions de Busquets i del domini futbolístic de Pedri, ha arribat la decepció culer.

Córner favorable al Galatasaray abans de la mitja hora i Marcao que s'anticipa a un adormit Ferran Torres i marca de cap el primer gol del partit. L'infern turc ha esclatat i ha deixat el Barça tocat.

Marcao Galatasaray EFE

Marcao celebrant el seu gol contra el Barça / EFE

Un Barça madur

Però aleshores ha arribat el moment de Pedri. Marcat pràcticament a l'home i rebent faltes constants, s'ha enfadat i a la segona ocasió de gol que ha tingut no ha fallat. A l'estil Messi, retallant dins l'àrea fins a dos rivals amb els seus subtils moviments, ha fet entrar la pilota a gol després de sorprendre tota la defensa turca i el porter Iñaki Peña. Un empat que ha estat el marcador final al descans. Justícia.

I just començar la segona meitat ha arribat el segon gol culer. Doble aturada magnífica d'Iñaki Peña a xuts de Busquets i Pedri, però Aubameyang no ha perdonat. I la remuntada culer ha estat un fet.

aubameyang pedri barca efe

Pierre-Emerick Aubameyang i Pedri González celebrant un gol del Barça / EFE

La sentència del Barça

El Barça, amb Dembélé que havia entrat al descans per Adama, ha dominat a plaer. Tot i que el Glatasaray ha volgut fer un pas endavant, el control absolut ha estat culer. Després s'ha lesionat Dest i ha entrat Araujo. També ha entrat Gavi per De Jong.

El Barça, superior, ha volgut tancar el partit amb la pilota als peus. Aktürkoglu ha generat alguna ocasió de perill, però la defensa culer ha estat superior. Lenglet i Memphis han entrat en els últims minuts per Piqué i Aubameyang. I després han arribat els problemes. Els aficionats del Galatasaray han llançat objectes i el partit s'ha aturat durant uns minuts. Al final, però, no hi ha hagut sorpresa i el Barça no s'ha deixat intimidar. Els blaugrana jugaran els quarts de final.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Galatasaray / EFE