Els mals presagis s'estan cenyint sobre el futbol andorrà després que s'hagin denunciat proves d'arreglaments de partits entre l'Inter Escaldes i la UE Sant Julià, dos dels equips punters d'Andorra. Les proves apunten que els dos equips haurien acordat repartir-se la Copa i la Lliga, cosa que finalment no va passar perquè l'Inter va aconseguir un doblet històric.

El Sant Julià hauria jugat amb menys intensitat en l'últim partit dels play-off per tal que l'Inter guanyés la Lliga, amb un resultat final d'un 3-0 favorable als escaldencs, afirma el Diari d'Andorra, que va destapar l'escàndol. A canvi, en les semifinals de la Copa on s'enfrontaven novament els dos equips protagonistes, l'Inter s'havia de deixar guanyar perquè el Sant Julià arribés a la final, cosa que no va passar perquè va guanyar el partit per 1-2. 

Hi ha dues proves definitives. Per una banda, una conversa captada per la càmera que gravava el partit de les semis de Copa. Al capità de l'Inter, Ildefons Lima, li recriminen que el seu equip està jugant amb més intensitat de la pactada, fet que ell nega perquè l'alineació que presentava l'Inter estava plena de suplents. El cop de gràcia va venir quan el porter escaldenc va aturar un penal i el joc de recriminacions va començar. Aquesta és la part bona dels efectes del coronavirus en l'esport, qu si tens un camp buit i hi ha jugadors a la graderia parlant de com han arreglat el partit, se'ls escolta tot. 

acta arbitral sant julià   inter escaldes DIARI ANDORRA

Acta arbitral posterior al partit

En l'acta arbitral que adjunta el Diari d'Andorra, al finalitzar el partit, els jugadors es van escridassar i els membres del Sant Julià els recriminaven que "en l'últim partit anàvem al 30% perquè guanyéssiu la Lliga".

Moviments sospitosos en les apostes en línia

La segona prova que demostra l'arreglament dels partits són els moviments estranys en les apostes en línia. El programa Integrity de la Federació Andorra de Futbol (FAF) va detectar anomalies durant el partit de la semifinal de Copa. La UEFA, en conseqüència, ha sol·licitat a la Federació que obri una investigació per tal d'esclarir els fets. 

La FAF s'ha declarat aliena a tot aquest embolic, però ha confirmat mitjançant un comunicat que el programa Integrity de la FAF i de la UEFA estudiaran el cas conjuntament. 

El motiu d'aquest suposat arreglament és purament econòmic, ja que el campió de Lliga s'emporta un premi de 450.000€, mentre que el de la Copa s'embutxaca 350.000€, un premi prou substancial com per temptar a les males arts en el futbol.