En els últims dies, el Barça ha començat a moure la plantilla en vistes de la pròxima temporada. Abans de portar nous jugadors, i fins i tot d'elegir el relleu de Xavi Hernández, el club vol decidir quins jugadors poden seguir i quins no. Encara que són molts els que no han donat el nivell esperat, la xifra de futbolistes que poden donar un benefici econòmic suficient amb la seva venda és més reduïda.

Entre els pocs jugadors que compleixen el requisit de no ser imprescindibles i, alhora, donar un bon benefici econòmic amb la seva sortida, el més destacat és Frenkie de Jong. El neerlandès és un dels jugadors amb la fitxa més alta de la plantilla, però aquesta no es tradueix en un millor rendiment en el camp. Amb la sensació que el centrecampista pot convertir-se un problema, Joan Laporta vol plantejar-li dues opcions: o renovar a la baixa o ser traspassat.

Frenkie de Jong, amb rostre seriós durant un partit del Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, amb rostre seriós durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

Laporta es posa seriós amb De Jong

Encara que el migcampista és considerat un dels millors jugadors del Barça, la seva elevada fitxa complica la capacitat de maniobra del club. Per aquesta raó, i en vista que el seu contracte acaba el 2026, se li ha ofert la possibilitat de renovar a la baixa. Els diferiments salarials que va pactar abans de la marxa de Josep Maria Bartomeu de la presidència continuen condemnant l'economia de l'entitat.

El jugador ha manifestat en més d'una ocasió que no té intenció de sortir, però tampoc de rebaixar-se el contracte. Considera que ell no és culpable del sou que se li va firmar i que no té per què cedir ni un euro. Per aquesta raó, no ha respost a la nova oferta a la baixa que li han fet des del club, segons Sport. Una situació que preocupa Laporta, i que l'obliga a pressionar el jugador perquè prengui una decisió per a aquest estiu.

Frenkie de Jong, preocupat durant un partit del Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, preocupat durant un partit del Barça / Foto: Europa Press

De Jong es planteja sortir gratis

La necessitat de decidir el futur del jugador com més aviat millor neix en la possibilitat de vendre'l. Si el Barça vol treure un benefici econòmic suficient per la seva venda, necessitaria fer-ho al pròxim mercat de fitxatges. Ja que el 2025, amb un sol any de contracte, el club es veuria obligat a vendre'l per una xifra inferior a la del seu valor de mercat.

A més, amb tan poc marge de temps existiria l'opció que més es temen en la direcció esportiva, que se'n vagi gratis. Sense la voluntat de sortir traspassat ni de renegociar la seva fitxa, De Jong sap que l'única opció que li quedaria seria sortir una vegada finalitzi el contracte. Una possibilitat que deixaria el Barça sense treure un sol euro d'aquesta operació, a més d'haver de pagar-li tot el salari, i que permetria al neerlandès ingressar una gran prima de fitxatge per part del següent club amb el qual firmés. Un modus operandi idèntic al de Kylian Mbappé, per exemple. Però, a diferència d'amb el Paris Saint-Germain, aquest moviment podria arruïnar els plans de futur del Barça.