França s'ha endut aquest diumenge la Nations League en imposar-se a Espanya per 1-2 en un partit en el qual l'equip de Luis Enrique ha estat superior a la campiona del món i que s'ha decidit amb un gol molt polèmic de Mbappé, que ha marcat en una acció en la qual totes les repeticions semblen indicar que estava en fora de joc.

Luis Enrique li guanya la pissarra a Deschamps

Si una cosa ha quedat clara des del xiulet inicial és que Luis Enrique havia preparat el partit a consciència. I és que Espanya ha sortit al terreny de joc amb les idees molt clares, aturar col·lectivament les individualitats de França. Pressió avançada, recuperació ràpida de la pilota després de pèrdua i llargues possessions buscant la mobilitat entre línies per apropar-se a Hugo Lloris. Luis Enrique, de fet, ha sorprès tothom amb Rodri d'interior, al costat de Sergio Busquets i de Gavi, una aposta brillant, ja que s'hi han unit Ferran Torres, Oyarzabal i Sarabia per generar rondos eterns.

Gavi España Francia EFE

Gavi ha estat titular i ha firmat un gran partit / EFE

I és que França només ha pogut colpejar una vegada en tota la primera meitat, una ruptura a l'espai de Benzema que ha permès al davanter del Reial Madrid poder encarar Unai Simón, però no ha sabut resoldre. La resta de la primera part ha estat un monòleg espanyol, un flux de joc que no s'ha vist recompensat amb cap ocasió clara de gol.

França remunta amb polèmica

I el domini i el protagonisme de la selecció de Luis Enrique encara ha augmentat més després del descans. França, incapaç de trenar jugades i de treure's de sobre la pressió constant d'Espanya, ha començat a perdre els nervis, amb entrades molt dures de Pogba i de Koundé, mentre que els espanyols han seguit amb el full de ruta marcat. El problema, com ja els va succeir a l'Eurocopa, ha estat l'última passada, l'ocasió de gol, plasmar el domini en perill real.

Espanya França EFE

Oyarzabal ha marcat l'1-0 amb un tret creuat / EFE

Davant d'aquesta situació, França ha decidit esperar al darrere i sortir al contraatac. I en el primer que han aconseguit trenar ha estat a punt d'arribar el 0-1, en un xut de Theo Hernández que s'ha estavellat al travesser (62'). I a la següent acció ha arribat l'1-0. Passada en llarg a Oyarzabal, que se'n va d'Upamecano i marca amb un xut creuat. Espanya havia fet el més difícil, un esforç que ha quedat neutralitzat en la següent jugada, quan Benzema ha empatat amb un xut espectacular a l'escaire.

L'empat de França ha trencat el partit. Espanya s'ha descentrat i l'equip de Deschamps ha començat a trobar Mbappé a l'espai. Finalment, el davanter del PSG ha marcat l'1-2, en el minut 80. El gol ha estat molt polèmic, ja que en totes les repeticions fa la sensació que Mbappé està en fora de joc. Sorprenentment, el VAR ha validat el gol, en considerar que Eric Garcia toca la pilota.

Benzema ha empatat amb un gran tret / EFE

Sense pràcticament temps, Espanya ho ha intentat en el tram final, a la desesperada, i Oyarzabal i Yéremi Pino han estat a punt d'empatar, però els seus xuts els ha desviat un Hugo Lloris molt inspirat.

Imatge principal: els jugadors de França, celebrant el gol de Benzema / EFE