Hans-Dieter Flick continua molt il·lusionat amb la possibilitat de convertir-se en el reemplaçament de Xavi Hernández, i es mostra molt optimista. Està ansiós per tornar a treballar, després de ser acomiadat per la DFB, la federació alemanya de futbol, fa aproximadament un any. La seva primera aventura com a seleccionador no va ser com s'esperava, i ara el seu objectiu és dirigir novament un club. I el Barça és el millor posicionat en aquests moments.

Xavi Hernández es lamenta durant el Barça - Granada / Foto: EFE
Xavi Hernández/ Foto: EFE

Encara que també ha estat col·locat com a substitut de Jürgen Klopp al Liverpool o d'Edin Terzic en el Borussia Dortmund, el Camp Nou és la destinació més probable per al mànager germànic. Malgrat que passen una crisi econòmica preocupant, està disposat a assumir el repte de convertir-los de nou en un gegant europeu, i en un rival temible. Una cosa que l'ex de l'Al-Sadd no ha pogut fer en cap moment, si bé va poder guanyar La Liga EA Sports en el curs anterior.

Joan Laporta i Deco tenen informes excel·lents del tècnic de 58 anys d'edat, que va ser capaç de guanyar un sextete amb el Bayern de Munic, arrasant en la Champions League, precisament amb una golejada d'escàndol contra els blaugrana en quarts de final. I s'ha filtrat que ja ha començat a fer classes de castellà per poder aprendre l'idioma, i facilitar la seva adaptació al club. A més, podria apropar a algunes estrelles com Florian Wirtz, Joshua Kimmich o Serge Gnabry.

Però no només això. Segons s'ha donat a conèixer en els últims dies, Flick està tan convençut que acabarà arribant al Barça, que fins i tot ja s'ha posat en contacte amb alguns ajudants i amb un segon entrenador per poder completar el 'staff' amb el qual arribaria. I alguns noms revelats són els de Oscar Carrochano, nascut a Alemanya i d'origen espanyol, al qual ja va tenir com a segon entrenador en la seva etapa en la sub 21 de la 'Mannschaft'.

Així mateix, també hauria contactat suposadament amb Cristian Fiél, que dirigeix al Nürnberg, i que és d'origen gallec.

El cos tècnic de Xavi no seguirà en el Barça

La necessitat de Flick de reclutar a un nou cos tècnic es deu que cap dels preparadors que hi ha actualment en el Barça no seguiran en el club a partir de l'1 de juliol. Tots marxaran juntament amb Xavi, i obligarà a haver de realitzar una reconstrucció profunda.

Joan Laporta i Deco a l'anunci com a director esportiu del Barça / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta i Deco/ Foto: FC Barcelona

Laporta i Deco permetran al germànic elegir els seus acompanyants sense cap problema.