Un dels jugadors que el Barça va intentar traspassar fins a l'últim segon del mercat va ser Neto. El porter, que ja ha deixat anar en més d'una ocasió que davant de la falta d'oportunitats seria partidari d'una sortida, va estar a prop de fitxar pel Vila-real, però al final no es va arribar a cap acord i es va acabar quedant al Barça.

I és que a més d'aconseguir un club comprador, el Barça també buscava una alternativa, i l'única opció que va veure factible va ser la d'Asenjo, que no va acceptar sortir del Vila-real veient com el seu lloc seria la banqueta, a l'ombra de Ter Stegen.

Onana Ajax Tottenham Europapress

Onana, celebrant un gol de l'Ajax / Europa Press

Onana, fitxatge a cost zero

El Barça, però, continua tenint un as a la màniga, i aquest és André Onana, porter de l'Ajax format precisament a la Masia, tal com ha avançat CBSports. Es dona la circumstància que el porter camerunès porta sense jugar 11 mesos per un problema relacionat amb el dopatge, una sanció que expira el pròxim 30 d'octubre. Després d'estar 6 anys a la Masia, Onana va fitxar per l'Ajax el 2016 i no va tardar a aconseguir la titularitat de la porteria de l'Amsterdam Arena, mostrant els seus enormes reflexos i una gran capacitat per jugar amb els peus.

Onana va donar positiu en furosemida, un diürètic utilitzat habitualment als medicaments antihipertensius. El porter va explicar que tot es va deure a un error, ja que va confondre la capsa de les aspirines amb la d'un medicament que prenia la seva parella. "Vaig pensar que era una aspirina perquè la capsa era pràcticament igual". La UEFA va acceptar l'explicació i li va reduir la sanció, de 2 i 1 any.

Allunyament Onana-Ajax

Malgrat creure's la seva versió, la sanció va empipar molt malament l'Ajax, el seu club, ja que per un error infantil perdia el seu porter titular durant 12 mesos. Onana, és clar, ha perdut el lloc, per la qual cosa ara tindrà molt difícil tornar a ser el porter titular de l'Ajax.

A més, Onana acaba contracte el pròxim 30 de juny i no té la intenció de renovar. És aquí on entrarà el Barça, que s'ha unit al Manchester United en la cursa per aconseguir fer-se amb un gran porter a cost zero, i que coneix la casa. Seria un moviment que aniria seguit de la sortida de Neto i, de passada, un pas petit més en l'anhelada rebaixa dràstica de la motxilla salarial. I no només això, ja que el fitxatge d'Onana també posaria pressió sobre Ter Stegen. L'alemany, que ha començat la temporada en bona forma, segueix sense tenir competència, el que a la llarga podria afectar el seu rendiment.

 

Imatge principal: Marc-André Ter Stegen, porter titular del FC Barcelona / Instagram / Ter Stegen