La Fiscalia ha sol·licitat al jutjat d'instrucció número 22 de Barcelona que desestimi la petició de l'expresident del Barça, Joan Laporta, de personar-se com a acusació particular en el cas Neymar.

El passat 20 de juny Laporta va enviar un escrit al mateix jutjat en què, oposant-se a l'acord assolit pel club, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat en el cas Neymar, sol·licitava personar-se en el procés com "part perjudicada per la nefasta gestió dels directius investigats".

A partir d'aquest acord, el FC Barcelona admetia haver comès dos delictes fiscals en els exercicis 2011 i 2013 en el fitxatge del brasiler Neymar da Silva, pagava una multa de 5,5 milions d'euros i s'exonerava de qualsevol delicte l'expresident Sandro Rosell i l'actual, Josep Maria Bartomeu.

La Fiscalia s'ha oposat ara a la petició de Laporta i ha sol·licitat al jutjat que la desestimi, perquè entén que "no concorre en els sol·licitants interès legítim que possibiliti o empari la seva incorporació".

Segons EFE, el ministeri públic recorda en el seu escrit que "l'objecte del present procediment no és determinar si la gestió dels directius (anteriors i presents) va ser nefasta o, per contra, encertada", sinó si van incórrer en un delicte fiscal.