La Fiscalia de l'Audiència Nacional no té previst acusar el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, en el marc de la causa en la qual s'investiga si el fitxatge del davanter Neymar da Silva va alterar el lliure mercat de contractació de futbolistes.

Segons han informat fonts fiscals, el Ministeri Públic no veu indicis delictius que apuntin a la participació de Bartomeu en les irregularitats que van inflar el cost del fitxatge fins a 83 milions d'euros.

Per aquesta raó, i tot i la decisió del jutge instructor José de la Mata d'incloure'l a la sentència en la qual transforma les actuacions en procediment abreujat i encausar-lo per delictes de corrupció entre particulars i estafa, renunciarà a reclamar penes per al president blaugrana.

De la Mata va proposar aquest dilluns jutjar-lo juntament amb el davanter, els seus pares, l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, així com el mateix club català.

Segons l'opinió del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, el contracte signat el 2011 pel qual Neymar rebia aparentment 40 milions d'euros hauria impedit que el jugador entrés al mercat conforme a les regles de la lliure competència, de manera que "s'obtingués una quantitat econòmica més gran pel traspàs", cosa que constitueix el delicte de corrupció entre particulars.

La causa s'ha obert per la querella presentada per l'empresa de representació de futbolistes DIS-Esportes e Organizaçao d'Eventos, que posseïa el 40% dels drets federatius del jugador, i que, segons la Fiscalia, va deixar de cobrar 3,2 milions d'euros que li haguessin correspost.

DIS està personada com a acusació particular i ara ha de presentar el seu escrit provisional. En el cas que s'inclini per no incloure Bartomeu, aquest quedaria fora del procediment.