Quatre de cinc títols possibles a la butxaca. Aquest és el resum d'una temporada gairebé perfecte del Barça de futbol sala, que aconseguint calcar el 4-2 aconseguit al Palau Blaugrana, ja pot dir que és campió de Lliga en imposar-se al Palma en ambdós partits de la final. Amb el seu sisè trofeu de la competició de la regularitat, els de Jesús Velasco posen la cirereta del pastís a un curs en què ja havien conquerit la Champions, la Copa i la Supercopa d'Espanya amb l'única taca de la final de la Copa del Rei en favor del Betis

Sergio Lozano manté el Barça viu

Els locals s'han avançat en el marcador en fins a dues ocasions. Higor al minut 11 i Diego Nunes al 16 tractarien de plasmar en l'electrònic el desacomplexat joc de l'equip balear. Ho farien per desnivellar les dues igualades que aconseguiria Sergio Lozano als minuts 15 i 18. El madrileny té acostumats als culers a ser qui treu les castanyes del foc, i ha aparegut quan el Barça més el necessitava. El dorsal 9, amb la canya de pescar a punt al segon pal, ha fet dos gols calcats per enviar el partit al descans amb empat a dos.

Tot i això, el nom de Lozano no tindria cap incidència en el resultat si no hagués superat l'ensurt del partit. Quan tan sols havien passat 5 minuts, el futbolista de 33 anys s'ha quedat estès a terra queixant-se del seu genoll dret. Els símptomes de dolor eren evidents i tots els presents pensaven en el pitjor dels presagis: una altra lesió. Tanmateix, i després d'alguna provatura a la banqueta, Sergio Lozano s'ha encarregat de mantenir als blaugrana endollats en l'electrònic.

El Barça assalta el fortí de Palma

El Palma no estava desentonant ni molt menys en les expectatives que havia creat durant el seu camí cap a la final. I és que els d'Antonio Vadillo, durant el seu camí cap a la final, han evidenciat que el Palau Municipal d'Esports de Son Moix és un autèntic fortí. D'allà en van sortir escaldats Ribera Navarra els quarts de final caient per 7-3 i Jaén FS a les semifinals, que tampoc s'enduria la victòria de les illes (6-3).

Sergio Lozano final liga LNFS @FCBfutbolsala
Sergio Lozano, celebrant un dels seus gols / @FCBfutbolsala

A més a més, cal esmentar que, fins avui, l'equip de Jesús Velasco només havia pogut vèncer als palmesans al temps reglamentari en un partit dels quatre disputats durant la temporada. Ho van aconseguir al primer enfrontament d'aquesta final al Palau Blaugrana aconseguint posar una de les dues mans al títol de la Lliga Nacional de Futbol Sala. Però no posarien la segona fins que Dídac Planas salvés els mobles amb els seus habituals reflexes i evités el 3-3 després del gol de Vito pels culers. Sigui com sigui, Dyego Henrique Zuffo remataria la feina posant el 2-4 definitiu amb un Palma ja abocat a l'atac i jugant amb porter jugador.

Imatge principal: Futbolistes del Barça, celebrant un gol / @FCBfutbolsala