D'un temps ençà s'han viscut moments de certa tibantor entre Fernando Alonso i Antonio Lobato, amb Carlos Sainz enmig de la relació, formant alguna cosa així com un 'triangle amorós'. L'asturià i el famós comentarista sempre han mantingut una gran amistat i han compartit grans moments, units per la passió que ambdós comparteixen, la Fórmula 1. Tanmateix, d'un temps ençà sembla que la bona relació entre ambdós s'ha anat deteriorant, amb diverses friccions que han fet que la seva amistat es desestabilitzi.

Tot es remunta a l'últim cap de setmana d'abril d'aquest mateix any, concretament, el dissabte 29 durant el Gran Premi de l'Azerbaidjan, que anava a prendre la metxa del que sembla està condemnat a desfer una amistat de molts anys. I tot, amb un Carlos Sainz que, sense tenir-hi art ni part, s'ha vist embolicat en el conflicte, per un atac de gelosia del d'Oviedo, com si es tractés d'una història d'amor.

Fernando Alonso i Carlos Sainz en Miami / Foto: EFE
Fernando Alonso i Carlos Sainz en Miami / Foto: EFE

Bakú, l'inici del final

Bakú va ser on va començar tot. Els dos pilots espanyols de la graella van tenir un petit contratemps en pista durant la jornada de dissabte, un petit frec amb el monoplaça. A Alonso no li va agradar gens el comportament del madrileny i va sortir molt enfadat després de finalitzar. No obstant això, el pitjor arribaria després al plató de DAZN, on Antonio Lobato comenta la Fórmula 1.

El comentarista, també d'Oviedo, va defensar a Carlos Sainz al plató de televisió, una defensa a ultrança que, encara, va agradar menys al veterà pilot. El Nano va fer saber el seu enuig envers Lobato tirant una de les seves habituals 'pulles' en directe, durant les entrevistes: "Estic content, molt content. A veure el que ofereix el futur, però allà al plató tindran una altra opinió i altres interessos. Però jo estic content".

Antonio Lobato va voler treure-li ferro a l'assumpte, immediatament després, i encara que va reconèixer que aquest missatge anava dirigit a ell, no li va donar més importància: "Hem tingut una petita discussió per WhatsApp per una història. Diferent punt de vista? Sí, res de cap altre món, són coses habituals de Fernando, que et llança la 'pullita' en to de broma des de la distància, res greu. Són diferents maneres d'opinar en alguns temes".

Fernando Alonso i Lobato, relació ferida de mort

Aquell encreuament de paraules es va tornar viral i encara que Lobato va assegurar que era una ximpleria i que "Fernando és així de bromista. No passa res, ens avenim", allò va ser la primera crisi d'una història que estava destinada a trencar-se, i és que mesos després tot sembla haver-se agreujat.

El 30 d'agost es va produir un nou capítol de l'evident tibantor entre ambdós. A Zandvoort, preguntat pel famós 'suflé' del qual sempre parlava el comentarista, Fernando Alonso es va limitar a dir que "no sé si a ell li interessa el suflé", sumant una nova 'pulla', com diu Lobato, del d'Oviedo cap al seu compatriota.

A penes un mes després, lluny de calmar-se, les aigües han tornat a regirar-se. Paco González va tornar a prendre la flama durant el programa Tiempo de Juego, amb unes declaracions en les quals assegurava que Fernando Alonso "està enfadadíssim amb Lobato. O ell o el seu entorn". Per aquesta mateixa raó "la seva revenja va ser concedir una entrevista a El Larguero, la nostra emissora rival, que no enemiga. Li va donar l'entrevista a la nit quan Carlos Miquel (el periodista que cobreix l'F1 per a la Cope) li està sol·licitant des que Fernando Alonso estava amb tres anys als karts". Els auguris no són els millors per a una amistat d'anys, veurem si són capaços de solucionar els seus problemes i fer les paus.