L'anunci de l'arribada de Lewis Hamilton a Ferrari per a 2025 ha agafat per sorpresa a més d'un, i és que, ni havent-ne sentit a parlar, un està preparat per una notícia que fa pocs mesos hagués semblat del tot improbable. El pilot més llorejat de la història de la Fórmula 1 recalarà a l'escuderia més llorejada de la història, però, tot i ser el fitxatge del segle, no deixa de ser la primera fitxa a caure d'un efecte dòmino que pot prolongar-se en moltes escuderies.

En primer lloc, perquè ara Mercedes té un seient orfe de cara a 2025, i, precisament de cara a d'aquí dues campanyes, hi ha nombrosos pilots que estarien sense contracte. De la part de davant de la graella, però, són Carlos SainzCheco Pérez Fernando Alonso qui acaben contracte aquest mes de desembre i, en vista dels rumors desencadenats per la bomba de Hamilton, tots són candidats a les places que s'alliberaran l'any vinent. No obstant això, a banda del de Carlos, que és el primer futur que es resol com a canvi d'aires segur, el nom que està començant a copar portades és el d'Alonso.

EuropaPress 5494052 14 alonso fernando spa aston martin f1 team amr23 action during the 2023
Fernando Alonso, pilot d'Aston Martin / Foto: Europa Press

Carlos Miquel: "Alonso només sortiria d'Aston Martin si el truca Red Bull per al 2025"

A banda de ser relacionat amb el seient que durant aquesta temporada ocuparà Hamilton a Mercedes, el nom de Fernando Alonso també ha estat notícia en les darreres hores per les paraules del periodista Carlos Miquel per a El Partidazo de Cope. S'estan parlant molt de la possible sortida d'Alonso d'Aston Martin per a l'any 2025 i, sense anar més lluny, i en paraules per al mateix programa, Antonio Lobato va revelar que l'asturià "estarà obligat a parlar amb Mercedes".

Sigui com sigui, també va assenyalar que el seu possible fitxatge "dependrà molt de com funcioni l'Aston Martin aquest any". En aquest sentit, Carlos Miquel ha afirmat que "Alonso només sortiria d'Aston Martin si el truca Red Bull per al 2025", afegint que "és l'única possibilitat i que "hi haurà rumors perquè, i això Lobato ho sap, Fernando Alonso va estar molt a prop d'anar a Red Bull quan va tornar a la Fórmula 1".

Fernando Alonso riendo Max Verstappen / Foto: Europa Press - Florent Gooden
Fernando Alonso i Max Verstappen, rient durant una roda de premsa / Foto: Europa Press - Florent Gooden

De fet, durant el mes d'octubre de 2023, va ser Press Racing qui ja va advertir d'aquesta possibilitat en vista que el contracte de Checo a l'escuderia austríaca acaba aquest pròxim curs. A més a més, sense anar més lluny, Christian HornerTeam Principal de Red Bull, va declarar fa uns dies que, "si (Checo Pérez) fa una gran feina aquest any, no hi ha raó per no ampliar la seva vinculació amb nosaltres fins al 2025, però tot dependrà del que faci durant la propera campanya".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!