El fitxatge de Lewis Hamilton per Ferrari ha estat un autèntic cicló en el planeta Fórmula 1 i totes les mirades s'han dirigit cap al seu rastre. Primerament, perquè Mercedes perd un puntal de valor incalculable en la seva alineació, però també perquè, a Ferrari, el nou binomi de cara a 2025 serà el conformat per l'heptacampió britànic i Charles Leclerc.

Mentrestant, Carlos Sainz, que acaba contracte aquest 2024, queda pendent de seient en expirar el seu darrer vincle amb la firma italiana. I com no podria ser d'una altra manera, amb l'espanyol com a protagonista, comença la Silly Season. Sigui com sigui, no és només Sainz l'involucrat en tota la rumorologia, ja que, tot i que el de Hamilton i Ferrari hagi estat el plat fort, no deixa de ser una avantsala de tots els moviments que poden produir-se a la graella.

Lewis Hamilton bandera / Foto: Europa Press
Lewis Hamilton, onejant la bandera britànica / Foto: Europa Press

2024, un any que promet

2024 promet. Promet perquè, a banda de ser una temporada en què dos grans exponents com Hamilton i Sainz saben que el seu futur no tindrà el color de la granota que estaran vestint, nombrosos pilots acaben contracte en el mes de desembre d'enguany. De moment, ja se sap que al box de Mercedes hi haurà una vacant, però, a banda de Sainz, han transcendit diversos candidats més.

Dels qui acaben contracte aquest 2024, és Fernando Alonso qui ha estat immediatament relacionat amb la marca de l'estrella. El substitut amb més sentit per a una estrella mundial com Hamilton és una altra estrella mundial. De l'actual graella, només són Verstappen i Fernando els equiparables a Hamilton, per la qual cosa, el nom de l'asturià ha passat a ocupar la boca de nombroses personalitats reconegudes al pàdoc.

Sense anar més lluny, Jenson Button, campió del món precisament amb Mercedes l'any 2009, va reconèixer fa uns dies en paraules per a Sky Sports que "m'encantaria veure a Fernando Alonso" al costat de George Russell, que "hi encaixa" i que "crec que podrien aprendre l'un de l'altre molt bé". Per la seva part, també considerava l'alternativa de futur de Fernando Alonso a Mercedes Antonio Lobato, que, en aquest cas, reconeixia per a El Partidazo de COPE que el '14' "estarà obligat a parlar amb Mercedes".

Antonio Lobato: El fitxatge de Fernando Alonso per Mercedes "dependrà molt de com funcioni l'Aston Martin aquest any"

Un tren com el de Mercedes no passa per totes les estacions i, de cara a 2025, passarà per la de Fernando. Toto Wolff, per la seva part, no té millors opcions. A més a més, l'espanyol manté una gran relació amb George Russell i, en cas de compartir box, ja es partiria de la claredat dels rols. En aquest sentit, però, Lobato adverteix que, "tot i que (Alonso) ara anteposa Aston Martin, si veu que el projecte li pot donar un títol a curt termini, no és descartable". Aquest "no és descartable", l'atribueix a les prestacions de l'AMR24 a partir d'aquest mes de març, deixant clar que el fitxatge de Fernando Alonso per Mercedes "dependrà molt de com funcioni l'Aston Martin aquest any".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!