Com no podria ser d'una altra manera, el rumor cada cop més versemblant que Lewis Hamilton acabarà a Ferrari ha revolucionat el món de la F1. L'heptacampió britànic és viva imatge de Mercedes, però ha transcendit que de cara a la temporada 2025, podria recalar a l'escuderia italiana, ocupant el seient de Carlos Sainz.

De fet, algunes veus informen que podria fer-ho inclús per aquest 2024, però, sigui quina sigui la data del ball de pilots a la graella, moltes mirades s'han dirigit a Fernando Alonso. Què hi té a veure l'asturià? El cas és que Mercedes, en cas de sortida de Hamilton cap a Maranello, estaria perdent una superestrella i, evidentment, quan això passa, no hi ha més remei que anar darrere d'una de la mateixa brillantor o més. En aquest sentit, per nivell de pilotatge, però també per nom, l'únic pilot millor que el '44' és Alonso, un home que ha passat a ser vinculat a Mercedes en vista que l'escuderia de l'estrella ja no pot optar al recentment renovat Lando Norris.

Fernando Alonso / Foto: EFE
Fernando Alonso, parlant amb la premsa / Foto: EFE

Mercedes agafa un aire espanyol

Si Norris no hagués firmat amb McLaren encara, seria un fet que el seient que deixaria vacant Hamilton seria per a ell. No obstant això, amb el britànic fora de combat, les opcions cauen en picat. Toto Wolff tenia entre la seva alineació el pilot més llorejat de la graella i la que és una autèntica llegenda, però la notícia de la seva marxa hauria agafat per sorpresa la cúpula de l'escuderia.

Un dels grans damnificats, en aquest cas dels timings, és Lando Norris, però, igualment, també ho pot ser Aston Martin. Si el traspàs de Hamilton a Ferrari es produeix de cara a la temporada 2025, tal com ha transcendit, a Mercedes li quedaria una vacant que només tindria sentit que omplís Fernando per qüestions de fama de l'espanyol i de reputació de Mercedes. Si no és el '14', és Carlos Sainz l'altre nom que s'ha vinculat amb Mercedes, però, evidentment, l'escuderia dels cotxes negres perdria molt nom entre la seva alineació amb un binomi conformat per George Russell i Carlos Sainz.

Carlos Sainz Ferrari / Foto: EFE
Carlos Sainz, pilot de Ferrari de Fórmula 1 / Foto: EFE

Aston Martin busca cobrir-se les esquenes

Es parla que el canvi de colors de Hamilton s'oficialitzarà de cara a aquest cap de setmana, i, aleshores, la rumorologia assolirà el seu zenit. Carlos Sainz podria ser directament qui es quedi amb el seient de Hamilton, sí, però també podria ser Alonso l'aposta de Wolff i Sainz qui acabi a Aston Martin per a 2025. El que està clar és que Aston Martin, com a escuderia en creixement, buscarà cobrir-se les esquenes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!