La complicada situació econòmica del FC Barcelona, amb una massa salarial per sobre del límit exigit per LaLiga, fa que cada euro que es gasta hagi de ser examinat al detall i això, en època de mercat de fitxatges com ara, encara cobra més importància. Després del fitxatge de Ferran Torres, que va poder ser inscrit per la retirada del Kun Agüero, la cessió de Coutinho a l'Aston Villa i la renovació d'Umtiti, que va acceptar diferir-se el sou, si Xavi vol comptar amb més incorporacions, haurà d'acceptar que se'n vagin altres futbolistes.

Neto és un dels noms prescindibles

Perquè amb la massa salarial excedida, el Barça, per cada quatre euros que alliberi en concepte de salari, en podrà inscriure un d'aquests quatre. La famosa regla de l'1/4 que tant limita les maniobres de Joan Laporta i Mateu Alemany. És per això que són moltíssims els noms que s'estudien per sortir. Un d'ells, encara que Xavi no tenia al cap sacrificar-lo, és el porter Neto Murara.

net lenglet barça getafe europa press

Neto pot sortir del Barça aquest mes / Europa Press

El brasiler és un dels futbolistes que des del club es consideren prescindibles i, potser més important encara, fàcilment reemplaçables, ja sigui amb algun fitxatge de perfil baix o donant-li l'alternativa a Iñaki Peña o Arnau Tenas.. Xavi Hernández no considera que sigui un problema, i està satisfet tenint un porter suplent del nivell de l'ex del València, però sap de l'enginyeria financera que està fent el club i té assumit que el més probable és que se'n vagi.

Ell jugador no s'oposarà a la seva sortida, i veuria amb bons ulls poder anar a un club on pugui ser titular, encara que, òbviament, sigui un club de menor entitat que el Barça. De moment, hi ha hagut rumors tant d'Itàlia, com del seu Brasil natal o de la Premier League. A Itàlia ha sonat per reforçar la porteria dels dos equips de la capital, la Roma i la Lazio.

No serà l'únic

Al Brasil, qui aposta més fort per ell és el Flamengo, el vigent subcampió de la Copa Libertadores i amb un important múscul econòmic darrere. Des d'Anglaterra, els principals rumors arriben sobre l'Arsenal, encara que els gunners ja van fer una inversió important a la porteria fitxant Aaron Ramsdale, per la qual cosa l'operació sembla complicada.

Net Bartomeu Barça EFE

Neto, durant la seva presentació, amb Josep Maria Bartomeu / EFE

El Barça espera treure un bon traspàs pel porter de 32 anys que pugui donar oxigen a l'economia del club i, sobretot, per alliberar el sou de l'exporter de la Juve per a, precisament, intentar el fitxatge d'un jugador de la Vecchia Signora, Álvaro Morata, que continua sent el favorit de Xavi Hernández. Només la sortida de Neto s'intueix insuficient, per això el Barça continua treballant en possibles sortides de Dembélé, si assegura que no renovarà, o de Sergiño Dest, entre d'altres.