La directiva del Barça segueix treballant de valent per tal de reforçar l’equip. Ja es pot dir que el fitxatge de Ferran Torres és una realitat, però el flagrant problema amb la massa salarial del primer equip encara no ha permès inscriure'l a la Lliga Santander. És per aquesta raó, que corre pressa per alliberar fitxes a de la primera plantilla.

Els dos noms que sonen més per la quantitat que perceben anualment són els de Philippe Coutinho i el de Samuel Umtiti. Segons Salary Sport, el sou anual de cadascú és de 22,9 milions d'euros i de 15,8 respectivament. Malgrat això, qui també està a la rampa de sortida per a aquest mateix mercat hivernal són Yusuf Demir i Luuk de Jong. 

Philippe Coutinho Barca Europa Press

Philippe Coutinho, durant un partit entre el Barça i el Cadis / Europa Press

El Barça no fitxarà Álvaro Morata si no hi ha baixes primer

En el cas de l'extrem austríac, sap que no tornarà a jugar vestit de blaugrana. En la seva cessió, hi ha establerta una clàusula que estipula que si juga deu partits amb el primer equip, existeix una compra obligatòria de 10 milions d'euros. Actualment, n'ha jugat nou, i Joan Laporta no efectuarà l'opció a compra en cap dels casos. 

En el cas de Luuk de Jong, ha estat fortament vinculat amb el Cadis. Tanmateix, en l'última setmana, el destí del neerlandès s'ha allunyat de la província andalusa i l'entitat gaditana ha demanat prorrogar el termini per decidir.  Sigui com sigui, si a cap dels casos esmentats es troba solució, el Barça no incorporarà Álvaro Morata.

Demir Grimaldo Benfica Barca Champions EFE

Yusuf Demir, jugant contra el Benfica a la Champions League / EFE

Joan Laporta encara té temps

Mentre el Cadis s'ho pensa, Yusuf Demir es reincorpora als entrenaments i així seguirà fins que trobi una altra cessió o el Rapid de Viena es decideixi a recuperar-lo. Simultàniament, també es negocien els casos d'Umtiti i de Coutinho així com la renovació d'Ousmane Dembélé.

Si el davanter francès de 24 anys acabés per renovar a la baixa, tal com anticipava fa unes setmanes el diari Sport, també ajudaria a encaixar la massa salarial amb el fair play financer de la Lliga. De moment, Ferran Torres encara no ha estat inscrit. Qui sí que ja pot debutar, en aquest cas de nou, és Dani Alves, que des de fa poques hores ja és oficialment membre de la primera plantilla i podria 'redebutar' amb la samarreta del Barça al partit de Copa davant el Linares.

 

Imatge principal:  Álvaro Morata, queixant-se / Europa Press