El Barça es troba en una situació econòmica molt complicada. I ara està buscant fórmules per tornar a ser el club que era abans a nivell financer. Però aquestes solucions són molt complicades d'aconseguir. I mica en mica va trobant possibilitats per millorar l'economia culer.

El Barça millora la seva economia

Un dels últims grans avenços ha estat l'anunci del patrocini principal del club blaugrana a partir de la temporada vinent. Spotify ocuparà el lloc de Rakuten durant les properes quatre temporades. A més, l'empresa de serveis multimèdia sueca també patrocinarà la samarreta de l'equip femení de futbol, les samarretes d'entrenament i posarà nom al Camp Nou. Es calcula que el Barça ingressarà entre 60 i 70 milions d'euros per temporada.

Però no tot se soluciona amb els diners de Spotify. El Barça està negociant un nou i beneficiós acord amb CVC, cosa que podria resoldre gran part dels greus problemes financers que viu l'entitat culer. Aquestes dues operacions, a més de la venda del 49% de Barça Studios, suposaran tornar a reflotar el club a nivell econòmic.

Spotify Camp Nou Barca FC Barcelona

Fotomuntatge de l'Spotify Camp Nou / FC Barcelona

L'objectiu: sumar milions a l'Europa League

I més enllà dels grans acords a nivell comercial o de club que es puguin aconseguir, el Barça segueix buscant milions com sigui. I el proper objectiu és aconseguir el benefici econòmic que suposaria passar als quarts de final de l'Europa League. El club blaugrana podria ingressar més de 2 milions d'euros si guanya aquest dijous a Istanbul contra el Galatasaray.

Els premis de la segona màxima competició europea no són els mateixos que els que es donen a la Champions League, però sí que podrien suposar una ajuda important per a un Barça econòmicament molt tocat. El premi per passar als quarts de final és d'1,8 milions d'euros. Però el Barça també podria ingressar 630.000 euros més si guanya el Galatasaray. En el cas que el partit acabi en empat, el premi serà de 210.000 euros.

ferran torres pierre emerick aubameyang fcbarcelona gol europa league EFE

Ferran Torres celebrant un gol a l'Europa League / EFE

I ja pensant en el futur, si el Barça passa a les semifinals cobraria 2,5 milions extra, mentre que si arriba a la final en sumarà 4,6 més, cosa que si és campió de l'Europa League la xifra augmentaria a 8,6 milions. Per tant, en cas de guanyar la competició europea, el Barça podria acabar ingressant més de 16 milions d'euros.

El Barça busca la glòria a l'Europa League, intentant aconseguir el seu primer títol a la competició, però indirectament ajudant el club en aquest moment de gran crisi. L'economia és molt important per seguir sent un dels millors clubs d'Europa. I la junta directiva presidida per Joan Laporta va camí d'aconseguir els objectius.

 

Imatge principal: Gerard Piqué celebrant un gol amb el Barça / EuropaPress