El Barça està en una situació econòmica molt complicada i no és una novetat. Joan Laporta ha tingut molta feina des que va ser novament escollit president. Però ara s'evidencia la crítica economia culer amb la publicació del límit salarial per part de la Lliga.

El Reial Madrid lidera i el Barça està a la cua del límit salarial

L'ens que controla el futbol professional espanyol ha donat a conèixer aquest dilluns el límit salarial dels equips de Primera i Segona Divisió després del tancament del mercat de fitxatges d'hivern. Unes dades que confirmen les opcions dels diversos clubs de poder inscriure noves incorporacions. I en aquest sentit, el Barça és la nota discordant.

joan laporta tenso serio fc barcelona forensic efe

Joan Laporta durant un acte del Barça / EFE

La classificació de Primera Divisió l'encapçala el Reial Madrid, a una gran diferència de la resta de competidors, amb un límit de 739,163 milions d'euros. Unes xifres al club blanc que no han variat des de l'estiu passat.

Qui destaca en la llista és el Barça, que és l'únic club que té un límit salarial negatiu, ja que té una xifra de -144,353 milions. I tot és degut a que el Barça, molt delicat a nivell financer, va haver de fer malabars per encaixar els fitxatges de Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang. Aleshores ja tenien la regla de l'1/4, pel qual només podia ingressar el 25% de la massa salarial que alliberava. El club blaugrana ha passat dels 97,942 milions el passat estiu als -144 actuals.

Jordi Cruyff Joan Laporta Pierre Aubameyang presentacion europa press

Joan Laporta i Jordi Cruyff presentant Pierre-Emerick Aubameyang / EuropaPress

El Barça i la necessitat de nous ingressos

Això vol dir que a no ser que hi hagi una millora substancial dels ingressos culers o es desprengui de jugadors amb un valor alt de salaris, no hi haurà opcions de fitxar el proper estiu. Ara mateix aquestes dades volen dir que el Barça no podrà fer cap gran incorporació al final de temporada.

Javier Gómez, director general corporatiu de la Lliga, ha afirmat que "com la resta de clubs que tenen excedit el seu límit, la manera de recuperar-lo és tenint plusvàlues, ja sigui amb CVC o amb altres actius". Per tant, ha deixat entreveure que la solució més ràpida per al Barça és arribar a un acord amb el fons CVC, per tal de poder tenir un ingrés immediat molt alt, o fer-ho amb la fórmula, per exemple, del patrocini amb Spotify.

tebas gil marin asamblea cvc laliga efe

Javier Tebas durant l'assemblea per firmar l'acord amb CVC / EFE

A més, tot i que els límits salarials han anat a la baixa en aquest últim trimestre, Gómez ha descartat que a la Lliga hi hagi preocupació. "Tenim les nostres estimacions i tindrem un element més d'informació sobre si continuen les mateixes normes o altres amb matisacions, que seria lògic", ha afegit.

En la llista dels límits salarials l'Espanyol ha augmentat de 77 a 79 milions, mentre que a Segona Divisió, el Girona ha passat de 3 a 9 milions. Per tant, millora dels altres dos clubs catalans del futbol professional.

Els límits salarials després del mercat d'hivern

Club Límit salarial
R. Madrid 739 M€
Sevilla 199 M€
At. Madrid 161 M€
Vila-real 148 M€
Athletic 124 M€
R. Societat 111 M€
Espanyol 79 M€
Celta 66 M€
Getafe 64 M€
Betis 61 M€
València 58 M€
Granada 57 M€
Osasuna 56 M€
Mallorca 48 M€
Elx 48 M€
Rayo Vallecano 48 M€
Cadis 47 M€
Alabès 42 M€
Llevant 34 M€
Barça -144 M€

 

Imatge principal: Xavi Hernández donant indicacions durant un partit del Barça / EFE