L'excomissari José Manuel Villarejo ha revelat que quan espiava Sandro Rosell en el marc de l'Operació Catalunya va descobrir una presumpta trama que involucabra al Reial Madrid amb els àrbitres, el que ell va passar a denominar Cas Àrbitres, uns fets que va traslladar al Govern d'Espanya, llavors presidit per Mariano Rajoy. Segons Villarejo, el cas va ser arxivat per ser el Reial Madrid el club implicat en l'assumpte. La declaració ha estat revelada pel |mitjà digital Crónica Llibre, que també ha publicat la declaració com a prova irrefutable.

Villarejo afirma que els fets van succeir els anys 2012 i 2014. "Al principi un dels objectius en el tema de l'anomenada Operació Catalunya, un dels objectius que van assenyalar, va ser el senyor Rosell, però després jo vaig fer una sèrie de gestions, vaig verificar que no era cert i hi ha dues notes informatives meves, dues notes d'intel·ligència que veurem. Una és de més o menys finals de 2012 i una altra de 2014 on faig constar que és un tema de futbol, fins i tot ja esmento una mica d'embolic d'àrbitres, però com jo prèviament ja havia dit que també estava el Reial Madrid en aquesta moguda, pel que sembla, a algú no li va interessar seguir en aquesta línia", ha declarat l'excomissari.

Novetats en el 'Cas Negreira'

La presumpta vinculació del Reial Madrid en el denominat Cas Àrbitres surt a la llum el mateix dia que s'ha produït una important novetat en el Cas Negreira. La jutgessa que investiga si hi va haver irregularitats en els pagaments que va realitzar el Barça a Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) ha decidit ampliar la investigació al delicte de blanqueig de capitals, que s'afegeix als de corrupció en els negocis, administració deslleial i falsedat en document mercantil.

A més, la magistrada ha imputat al fill de Jose María Negreira, Javier Enríquez, que també va fer informe per al club blaugrana. La tercera novetat és que la jutgessa ha declarat el secret de sumari del cas, de moment d'un mes, per la qual cosa l'única part que serà informada de les actuacions de la Guàrdia Civil serà la Fiscalia.

Jose Manuel Villarejo torturis franquisme / Europa Press
José Manuel Villarejo, excomissari del CNP / Europa Press

La UEFA es planteja deixar el Barça sense Champions: Influirà a Messi?

D'altra banda, el diari ABC publica que la UEFA sancionarà amb duresa el Barça pel Cas Negreira, malgrat que encara no hi ha una sentència per part de la justícia espanyola. Jean Samuel Leuba i Mirjam Koller, els dos inspectors del departament d'ètica i disciplina de la UEFA, haurien elaborat un dur informe en el qual recomanen a Aleksander Ceferin que sancioni el Barça sense disputar la pròxima Champions League.

La informació sorgeix just en el moment en què el Barça espera que La Lliga de llum verda d'una vegada per totes al pla de viabilitat econòmic presentat ja fa temps i que ha de permetre el fitxatge de Leo Messi. L'argentí té 15 dies per respondre a l'oferta que li ha arribat de l'Aràbia Saudita, per la qual cosa no pot esperar eternament. Ara falta per veure si la presumpta sanció al Barça, sense Champions League, podria decantar la decisió de l'argentí de jugar en el Barça la temporada que ve.