Era molt complicat, però Remco Evenepoel, el campió del món, ho ha intentat fins al final. El ciclista belga ha aconseguit la victòria a Barcelona després d'un final apoteòsic a Montjuïc, i Primoz Roglic ha mantingut el mallot de líder i s'ha adjudicat la seva primera Volta a Catalunya.

Ritme molt alt camí del final a Barcelona

Escapada habitual, bastant nombrosa, però tothom esperava el final de Montjuïc i l'aparició dels millors d'aquesta Volta a Catalunya. L'etapa ha anat molt ràpida, molt més a l'esperat per l'organització i superant els 44 km/h de mitjana. La decisiva jornada d'aquest diumenge tenia un ritme creixent i que ha anat accelerant fins que ha arribat el tram final a Barcelona dins dels últims 50 km, quan encara s'ha exigit més als ciclistes.

Fins a la tercera volta al circuit barceloní han durat els nou escapats, quan aleshores ha arribat el moment dels grans favorits. Ritme molt alt, sobretot al final, amb l'equip Quick-Step d'Evenepoel buscant la victòria i una bonificació final que pogués desestabilitzar el líder Roglic.

Montjuïc Volta a Catalunya / Foto: Carlos Baglietto
Els escapats pujant a Montjuïc / Foto: Carlos Baglietto

Evenepoel no pot amb Roglic a Montjuïc

Molta vigilància quan ha arribat el moment de circuit a Montjuïc, pujant fins al Castell i baixant cap a la zona de l'avinguda Maria Cristina. Un recorregut final trencacames i que ha estat accentuat per l'altíssim ritme demostrat per voluntat d'Evenepoel. La idea era acabar quan abans millor amb l'escapada, que ha arribat a falta de tres voltes (a 28,7 km) per al final, però amb un últim intent de resistència del català David de la Cruz.

I aleshores, encara amb molts quilòmetres per fer, Evenepoel ha fet el seu primer gran atac. Només Roglic, enganxat a la seva roda, i el català Marc Soler l'han pogut seguir. I s'ha format un grup de tres ciclistes que ha anat en busca de la victòria i on s'havia de decidir la general. Tot i els intents des del pilot perseguidor, com per exemple del català Roger Adrià, del Kern Pharma, no s'ha pogut arribat als grans favorits.

Mentre doblaven ciclistes i en el penúltim ascens al Castell de Montjuïc, Evenepoel ha fet un altre atac molt dur que només ha pogut seguir Roglic, molt concentrat i demostrant fermesa. Marc Soler ha cedit i la victòria s'ha acabat decidint entre els dos millors ciclistes de la Volta. I tot i els últims intents d'Evenepoel, no hi ha hagut canvi a la general. La victòria a Barcelona se l'ha endut el jove campió del món i la victòria final ha estat per a Roglic. Marc Soler ha acabat tercer a l'última etapa i quart a la general, just per darrere del seu company d'equip, el portuguès Joao Almeida, i per davant del basc Mikel Landa.

Remco Evenepoel Primoz Roglic Volta a Catalunya / Foto: Carlos Baglietto
Remco Evenepoel guanyant davant de Primoz Roglic a l'esprint a Barcelona / Foto: Carlos Baglietto

Etapa 7: Barcelona-Barcelona

  Nom Equip Temps
1 Remco Evenepoel  Quick-Step 2h59'24"
2 Primoz Roglic  Jumbo m.t.
3 Marc Soler  UAE +53"
4 Corbin Strong  Israel +58"
5 Giulio Ciccone  Trek m.t.

 

General de la Volta a Catalunya

  Nom Equip Temps
1 Primoz Roglic  Jumbo 28h19'10"
2 Remco Evenepoel  Quick-Step +6"
3 Joao Almeida  UAE +2'11"
4 Marc Soler  Trek +2'49"
5 Mikel Landa  Bahrain +2'59"