Espanya porta tres tornejos importants consecutius caient a la tanda de penals. Tant en el Mundial de Rússia 2018 contra els amfitrions, com a l'Eurcopa 2020 (disputada l'estiu de 2021 a causa de la pandèmia de la COVID-19) davant d'Itàlia, i en el Mundial de Qatar contra el Marroc, la selecció espanyola s'ha acomiadat a la tanda de penals. I en aquests tres partits, Espanya va ser la clara dominadora de la possessió durant els 120 minuts de partit, però li va faltar encert de cara a porteria en tots els sentits.

El Marroc va evidenciar una urgència...

Especialment dolorosa va ser la derrota que va patir Espanya davant del Marroc en el passat Mundial. El combinat dirigit per Luis Enrique va dominar per complet la possessió durant els 120 minuts de partit i va acumular les millors ocasions del duel; tanmateix, en la instància definitiva, no va poder convertir cap dels tres penals que va llançar, igualant la pitjor tanda de penals de la història.

Sergio Busquets fallada|decisió|error penal Marroc Espanya Mundial Qatar / Foto: EFE
Sergio Busquets després de fallar el seu penal davant del Marroc al Mundial de Qatar / Foto: EFE

Pablo Sarabia va topar amb el pal esquerre de la porteria del Marroc, mentre que Sergio Busquets i Carlos Soler es van trobar amb la superba resposta de Yassine Bono, que va ser un dels herois d'una històrica selecció marroquina que a Qatar es va convertir en el primer país africà capaç d'arribar a una semifinals d'una Copa del Món.

.... i Luis de la Fuente ja ha trobat un remei

Per aquesta raó, Luis de la Fuente, el nou seleccionador espanyol que va arribar a l'absoluta després d'un pas per la sub 21 de la Roja amb l'objectiu de reflotar el projecte de Luis Enrique, que la federació va donar per mort després del Mundial del 2022, ha pres la decisió d'establir uns llançadors de penals fixos que siguin una assegurança tant en llançaments durant el partit com en eventuals tandes de penals.

mikel oyarzabal real societat penal madrid efe
Mikel Oyarzabal xutant un penal amb la Reial Societat / Foto: EFE

I en aquest sentit, els elegits pel de La Rioja per comandar els llançaments des dels 11 metres són, segons ha informat el diari AS, Mikel Oyarzabal, futbolista de la Reial Societat que té una ràtio d'encert del 90% i Dani Olmo, exfutbolsita de la Masia que actualment està fent carrera en el Red Bull Leipzig. Ambdós tenen un gran encert des de la pena màxima i seran els encarregats d'executar els penals de la Roja quan estiguin al terreny de joc.