L'Espanyol guanyava el València després d'una merescuda remuntada a l'RCDE Stadium, però en una de les últimes jugades del partit el porter perico Álvaro Fernández ha comès una errada còmica que ha deixat l'empat final al marcador (2-2). El repartiment de punts segueix fent molt mal a un necessitat Espanyol que segueix veient de ben a prop les posicions de descens de la Lliga Santander.

Perdonant i sense fer-se mal

Victòria sí o sí. Aquest era el repte de l'Espanyol contra un dels equips més sorprenents d'aquesta Lliga. El València, amenaçant amb Gennaro Gattuso des de la banqueta valencianista, ha estat un rival incansable i molt difícil de combatre. El València, físicament superior i qualitativament un punt per sobre, ha obligat l'Espanyol a encomanar-se a l'efecte de la seva afició.

Sergi Darder Mouctar Diakhaby Espanyol Valencia / Foto: Marta Pérez - EFE
Sergi Darder disputant una possessió amb Mouctar Diakhaby / Foto: Marta Pérez - EFE

El conjunt perico ha començat dominant i atacant. El València semblava un equip molt inferior. Però és que la tàctica del conjunt xe era esperar al darrere i aconseguir el gol al contracop. Aleshores han aparegut Edinson Cavani per partida doble i Samuel Lino per posar a la por al cos de l'Espanyol en el primer quart d'hora. El local més destacat, el porter Álvaro Fernández, que seria el gran protagonista del partit.

Després ha arribat el moment perico. Martin Braithwaite sempre que apareixia creava perill. I l'amenaça constant de Joselu Mato generava cert nerviosisme al València. Però tot i que els uns buscaven el gol a través del domini i els altres el buscaven amb la velocitat, el marcador no s'ha mogut en el primer temps.

Els gols i el desastre de l'Espanyol

Però l'emoció de veritat ha arribat a la segona meitat. A les primeres de canvi i després d'uns primers minuts molt més moguts que tota la primera part, el València ha mogut el marcador. Gabriel Paulista ha saltat més ningú en la sortida d'un córner i ha fet el primer gol del duel al minut 53. Un altre gol encaixat a pilota aturada per als de Diego Martínez. Tot i això, el conjunt blanc-i-blau ha reaccionat ràpidament gràcies a Joselu, que s'ha inventat un golàs de rosca que ha tocat el pal abans d'entrar al fons de la xarxa. Jugant al límit del fora de joc, però sent validat pel VAR. L'RCDE Stadium ha respirat tranquil i s'ha crescut després d'un travesser de Sergi Darder al minut 63.

Espanyol celebración gol / Foto: Marta Pérez - EFE
Els jugadors de l'Espanyol celebrant el gol de Joselu Mato / Foto: Marta Pérez - EFE

L'Espanyol, més ofensiu i amb més recursos que a l'inici del partit després de l'entrada al camp d'Aleix Vidal, de Nico Melamed i de Keidi Bare, ha seguit apostant per la victòria. Però el València, també amb canvis ofensius i amb l'entrada de jugadors com Justin Kluivert o Nico González, cedit pel Barça, també ha fet un pas endavant. Però ha estat Darder al minut 83, just després d'una aturada descomunal d'Álvaro Fernández, qui ha fet un golàs des de fora l'àrea per gairebé sentenciar el partit.

El duel, però, s'ha escalfat i s'ha embolicat. Expulsió de Marcos André per una tímida agressió i el València que es quedava amb 10 futbolistes. I ja en el temps de descompte, nova agressió, ara de Braithwaite, que ha vist la targeta vermella, i novament ha arribat igualtat d'efectius sobre la gespa. I en gairebé l'última jugada del partit, aturada sobre la línia de l'heroi Álvaro Fernández, però en la següent ocasió, ja al minut 6 del temps d'afegit, errada imperdonable del porter de l'Espanyol, ara l'antiheroi, que ha deixat passar la pilota i ha fet vista després d'una centrada molt bombat d'Eray Cömert i que ha acabat entrant al fons de la porteria.

Gennaro Gattuso Eray Cömert Espanyol Valencia / Foto: Marta Pérez - EFE
Gennaro Gattuso i Eray Cömert celebrant l'empat contra l'Espanyol / Foto: Marta Pérez - EFE

L'Espanyol no ha aconseguit doblegar un València que sempre ha cregut en els punts i en poder superar les dificultats. Empat injust a l'RCDE Stadium perquè l'Espanyol mereixia més i el conjunt blanc-i-blau que amb aquest empat suma 5 punts i s'allunya mínimament del descens.