Els propòsits d’any nou també es poden complir. L’Espanyol es va prometre que començaria el 2019 amb una victòria i ho ha aconseguit derrotant el Leganés gràcies a un solitari gol de Borja Iglesias (1-0). En un partit especialment fred, els homes de Rubi han aprofitat la seva superioritat tècnica per desfer-se d’un rival inofensiu. S’han acabat les males notícies: després d’encadenar sis derrotes consecutives a la Lliga, els periquitos recuperen el somriure i se situen vuitens amb 24 punts.

Només podia ser el Panda

Durant els primers quaranta cinc minuts ha quedat patent que l’Espanyol volia la victòria. Al preu que fos. Rubi ha apostat per un centre de camp de toc format per Óscar Melendo, Marc Roca i Sergi Darder. Les dues perles del planter i el futbolista més tècnic de la plantilla per completar una medul·lar de molts quirats. L’aposta havia de sortir bé.

La primera alegria no ha tardat en arribar, tot i que no l’ha protagonitzat cap dels tres migcampistes. L’estrella, com no podia ser d’una altra manera, ha estat Borja Iglesias. Primer, el Panda ha rematat una centrada de Rosales al primer pal i la pilota ha sortit desviada per molt poc. Era el primer avís.

Poc després, en el minut 9, ha arribat la primera diana de la nit. David López ha vist com Ivan Cuéllar estava avançat i ha provat de sorprendre’l  des del centre del camp. La pilota no ha entrat però ha picat el travesser i, amb el porter visitant descol·locat, Borja només l’ha hagut d’empènyer al fons de la porteria. Després de quatre jornades de sequera, el davanter gallec ha aconseguit el seu novè gol a la Lliga.

La diana no ha relaxat un Espanyol que volia més festa. Borja i Baptistao han gaudit d’ocasions molt clares en els minuts 27 i 30, però les seves rematades han sortit fora per poc. A la segona meitat, el davanter brasiler es convertiria en un dels antagonistes de la nit.

Baptistao perdona, Cornellà-El Prat no

El Leganés arribava a l’RCDE Stadium després d’encadenar set partits sense perdre, una xifra certament increïble per un dels equips que apunten al descens. Al camp de l’Espanyol, però, no han oposat resistència i en tot moment han estat un titella en mans dels homes de Rubi.

Així, quan només s’havien disputat tres minuts del segon temps Baptistao s’ha plantat sol davant de Cuéllar després d’escapar-se de la defensa madrilenya amb un bon eslàlom. Mala sort per el davanter, a qui han traït els nervis i ha enviat l’esfèric als núvols. L’afició perica no ha tingut pietat i ha esbroncat el jugador, que ja fa mesos que desespera a més d’un soci.

El pobre Baptistao segurament hauria preferit anar a dormir, i és que pocs minuts després ha tornat a perdonar una ocasió claríssima, aquesta vegada després de rebre una passada de Darder al segon pal.

A partir d’aquest moment el partit ha entrat en una fase estranya. El Leganés –obligat a intentar sumar– ha començat a pressionar la defensa de l’Espanyol, però els homes de Rubi han demostrat una capacitat tècnica superior. Tot i així, però, no s’han pogut tornar a acostar a la porteria de Cuéllar. El ball de bastons havia començat.

Mauricio Pelegrino ha mogut fitxa introduint a Juanfran, El Zhar i Recio i Rubi ha respost apostant per Piatti i Víctor Sánchez i Hernán Pérez. Cap dels canvis ha sorgit efecte i l’Espanyol, sense grans estridències, s’ha acabat enduent els tres punts.

La victòria blanc-i-blava regala un gran missatge als espectadors: els propòsits d’any nou es poden complir. Això sí, la qüestió –i Rubi ho sap millor que ningú– és mantenir-los al llarg del temps.