Mai l'estrena de les noves equipacions de l'Espanyol havia generat tan rebombori. La proposta de Joma, empresa encarregada de vestir el club i que entra en el seu últim any de contracte, ha estat una de les més criticades pels seguidors blanc-i-blaus que, principalment, s'han mostrat molestos amb la samarreta principal, on han desaparegut les clàssiques barres blanques verticals per donar el protagonisme només a un to blavós. 

La segona equipació ha estat la que més s'ha salvat de les crítiques a les xarxes socials. La samarreta visitant és d'un un color blau marí que es combina amb uns petits detalls en un blau més clar, mentre que la tercera té un color groc fluorescent que es combina amb unes línies verdes esquinçades.

Molts seguidors es queixen de la pèrdua d'identitat i no s'acaben de creure tot el que ha passat, esperant que la presentació formi part d'una broma que acabi amb la presentació oficial. 

Davant aquesta situació, diferents usuaris han volgut posar-hi remei creant ells mateixos noves alternatives. En totes elles, apareixen de nou les franges blanc-i-blaves al centre, un aspecte que ha agradat molt més als seguidors de l'Espanyol. 

Un dels protagonistes en el dia de la presentació de les noves equipacions va ser el soci de l'Espanyol Borja Barrachina, primer comprador de la nova samarreta. En concret, va decidir-se per la tercera equipació, un fet que també va encendre les xarxes amb diferents usuaris enviant-li mostres de suport en to irònic, o inclús d'altres demanant que el facin soci de per vida. 

L'Sporting és el mirall

L'afició de l'Espanyol s'emmiralla en la de l'Sporting de Gijón. I és que l'equip asturià va haver de canviar el disseny de les samarretes de la temporada 2011/12 per culpa de les crítiques i la falta de suport entre els aficionats.

Els seguidors de l'Sporting es queixaven perquè el color blanc predominava en la primera samarreta i deixava el vermell en un segon pla, invertint la tendència històrica. El club va reaccionar a temps i va pactar amb el fabricant, Kappa, un disseny alternatiu per començar la temporada amb les noves samarretes, enterrant així la polèmica.