Segon partit consecutiu sumant de l’Espanyol després d’empatar sense gols en la seva visita a Vila-real (0-0). Els homes de Quique Sánchez Flores han disposat de més ocasions que el seu rival com per haver aconseguit el triomf, però la falta d’encert en els metres finals ha estat decisiva.

Amb el guió ben après

El que funciona no es toca. Quique ha alineat als mateixos onze jugadors que van guanyar al Celta en la passada jornada. A més, amb la mateixa disposició tàctica: Darder i Javi Fuego al doble pivot, amb Baptistao a la dreta i Piatti a l’esquerra per deixar a Jurado a la mitja punta. Gerard Moreno per al gol.

Amb aquest esquema, els blanc-i-blaus s’han sentit còmodes sobre la gespa de l'Estadi de la Cerámica i ja en el minut tres han avisat: xut potent de Baptistao des de fora de l’àrea que ha fregat el travesser. Però en la jugada següent, Jurado també ha tingut el primer gol amb un cop de cap que ha marxat alt. Ocasions molt clares que han posat la por al cos als seguidors locals.

Han passat els minuts i al Vila-real li ha costat trenar jugades i trobar profunditat. Un Espanyol molt ordenat i sense presses ha estat un mur difícil de batre i, per tant, els ‘groguets’ depenien de jugades aïllades de Samu Castillejo. L’extrem andalús no ha parat de buscar l’un contra un davant Aarón i també ho ha provat amb llançaments llunyans.

Els homes de Quique Sánchez Flores seguien a la seva, i en un servei de córner han estat ben a prop de marcar Mario Hermoso de cap. Barbosa ha hagut de fer una bona estirada per salvar el 0-1.

D’altra banda, la fórmula Darder-Jurado al mig del camp ha seguit sent un èxit. L’entrenador madrileny sembla que ha encertat de ple col·locant al ‘10’ perico a la mitja punta, més participatiu en el joc, i connectant de meravella amb Darder. Durant la primera meitat s’han vist els millors minuts de l’Espanyol des que va començar la temporada. Incomodant al rival i tocant la pilota amb criteri.

La primera meitat s’ha tancat amb dues oportunitats clares per als dos equips. Primer Piatti ha enviat als núvols una bona centrada lateral de Darder. Instants després, Castillejo ha aconseguit rematar dins l’àrea una pilota que ha refusat Pau López.

Mateixa tònica

En els segons quaranta-cinc minuts s’ha seguit veient el mateix guió. El conjunt català ha sortit actiu i intentant crear perill, i ja vint minuts després ha arribat una bona acció: Gerard s’ha plantat davant Barbosa, però la rematada l’ha desviat el porter local. El Vila-real ha respost amb una gran jugada que ha tret a boca de canó Pau López, molt segur sota pals.

Minuts per a Melendo i Sergio García. Dos canvis a l’equador de la segona meitat per donar un aire fresc a l’equip en un tram final que s’ha anat escalfant. Moltes faltes que han aturat el joc, un fet que beneficiava els interessos blanc-i-blaus. Finalment, el marcador inicial no s’ha mogut amb un 0-0 curt per les ocasions visitants.

Amb aquest empat, l’Espanyol agafa confiança de cara al pròxim partit, aquest diumenge (12.00 hores) al RCDE Stadium davant el Deportivo. El conjunt català intentarà segueix invicte en una setmana amb tres partits exigents.