L'Espanyol no ha tingut gaires problemes per desfer-se del Deportivo (4-1) i d'aquesta manera sumar tres punts gràcies a un doblet de Gerard Moreno, un gol en pròpia porteria d'Arribas i un altre de Leo Baptistao. Amb aquest triomf, els blanc-i-blaus han sumat set dels nou punts possibles en una setmana en què també s'han enfrontat al Celta i al Vila-real.

Posar fil a l'agulla

Sense sorpreses. Quique Sánchez Flores continua apostant per l'esquema que ja va mostrar en els dos partits anteriors, i que tan bon resultat li va donar amb una millora clara de l'equip. Diop i Darder formant doble pivot, Baptistao caigut en banda dreta i Piatti a l'esquerra. Gerard Moreno de '9' per davant de Jurado. Més participació en el centre del camp amb una presència notable de Darder i Jurado en la creació del joc.

L'Espanyol ha saltat al camp amb un guió semblant al del passat duel a casa contra el Celta: sense especular i anant a buscar els tres punts des del primer minut. Arran d'això, el primer gol no s'ha fet esperar i ja en el minut cinc ha arribat l'1-0. Bona combinació blanc-i-blava per la banda dreta, on ha aparegut Víctor Sánchez. El lateral ha realitzat una bona centrada cap a Baptistao, i aquest no ha perdonat per marcar el primer gol. Gran definició del brasiler amb un cop de cap ajustat al pal.

Molt bons primers minuts del conjunt català en l'inici de partit. Els homes de Quique han tingut la pilota davant un Deportivo que només ha creat perill a través de xuts llunyans d'Emre Çolak. Primer amb un llançament que ha marxat fregant el pal dret i minuts més tard una pilota que s'ha enverinat després de tocar a la cama de Mario Hermoso.

Baptistao i Gerard Moreno han continuat incomodant la defensa gallega. La velocitat de l'extrem brasiler per banda dreta i la mobilitat de Gerard a la punta d'atac han trastocat Shär i Arribas, els dos centrals. Malgrat això, la primera meitat s'ha tancat sense cap gol més, tot i que en el tram final Piatti ho ha intentat amb un llançament de falta des de la frontal de l'àrea que ha marxat als núvols.

El Dépor ha despertat

Canvi de papers a la segona meitat. Els jugadors dirigits per Pepe Mel sabien que havien de canviar per poder treure algun resultat positiu de l'RCDE Stadium i així ha estat. Sense gairebé temps per a reacció, l'Espanyol ha sortit adormit i s'ha trobat amb el gol de Celso Borges. Gran jugada individual de Luisinho per la banda esquerra. El lateral ha arribat fins la línia de fons per fer una centrada al segon pal, on ha aparegut Borges per empènyer la pilota a plaer i agafar Pau a contrapeu.

El Deportivo s'ha anat trobant cada vegada més còmode al camp, amb constants arribades sobretot per les bandes. Davant aquest guió, Quique ha decidit moure ràpid la banqueta i donar-li un aire fresc a l'equip. Han entrat Granero, per un Piatti molt poc participatiu, Sergio García per Jurado i Pape Diop per Marc Roca. Amb això, el tècnic madrileny ha volgut recuperar el control al mig del camp.

Gerard sentencia

Quan millor estaven els visitants, Gerard Moreno ha sentenciat des dels onze metres. Arribas ha empès Granero dins de l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat per assenyalar penal. Malgrat l'ovació de l'afició perquè la pena màxima la llancés Sergio García, ha estat el '7' blanc-i-blau qui s'ha encarregat de fer el 3-1 amb un xut ajustat al pal.

En el tram final l'Espanyol ha pogut ampliar la distància al marcador amb dues clares ocasions. Darder s'ha plantat a l'àrea del Deportivo però el seu xut l'ha desviat Schär. I instants més tard Sergio García ha estat ben a prop de marcar un golàs: error monumental de Pantilimon, que li ha regalat la pilota al '9' blanc-i-blau, però el davanter català, sol davant del porter, ha intentat una vaselina que ha marxat per sobre del travesser.

Però qui finalment ha acabat marcant ha estat, de nou, Gerard Moreno: centrada lateral que acaba rematant totalment sol al fons de la xarxa. Exhibició del davanter català, realitzant un dels millors partits des que va arribar a l'Espanyol i consolidant-se com una de les peces bàsiques per a Quique.

Amb aquest triomf l'Espanyol agafa aire i confiança per als pròxims partits. Els jugadors de Quique sembla que han trobat la fórmula després d'una setmana en què han sumat dues victòries i un empat. Encara així, el següent rival serà el Reial Madrid, en un duel en el qual el conjunt periquito es desplaçarà al Santiago Bernabéu amb la intenció de donar la sorpresa.