L’Espanyol suma la seva cinquena derrota consecutiva després de perdre a l’RCDE Stadium contra el Betis (1-3). Els de Rubi s’han posat per davant gràcies a Sergio García, que ha marcat el primer gol del partit després de veure com Diego López aturava un penal. El conjunt andalús, però, no s’ha rendit, i ha capgirat el marcador gràcies a les dianes de Lo Celso, Tello i Duarte en pròpia porta.

Diego López brilla en l’intercanvi de cops

Per l’espectador neutral, el primer temps ha estat molt entretingut. El partit ha començat sense un dominador clar, si bé és cert que el Betis ha intentat arribar a la porteria de Diego López amb un joc vertical poc habitual en l’estil de Quique Setién. L’Espanyol, per la seva banda, ha provat de combinar la possessió per marejar la perdiu al centre del camp, però l’aposta de Víctor Sánchez en el lloc de Sergi Darder ha impossibilitat una circulació fluida de la pilota.

Aquesta situació s’ha allargat fins el minut 16, quan, en una acció aïllada, Júnior ha estat atropellat a l’interior de l’àrea de l’Espanyol per Rosales. No ha calgut el VAR, i és que el penal s’ha vist des de tots els punts de l’estadi blanc-i-blau. L’afició del Betis desplaçada a l’RCDE Stadium ha celebrat la pena màxima amb alegria, però l’eufòria li ha durat ben poc. Diego López ha encertat la intenció de Giovanni Lo Celso i ha mantingut la porteria a zero.

Victor Sanchez Sergio Garcia Rosales Espanyol Betis EFE

Qui no ha fallat ha estat Sergio García, un dels veterans de la Lliga. 6 minuts després de l’aturada del porter gallec, el davanter del Bon Pastor ha aprofitat una centrada al primer pal de Leo Baptistao per fer el primer gol del partit i el seu segon particular aquesta temporada.

Però, com dèiem, el partit ha gaudit de moltes alternatives, i abans d’acabar la primera meitat el destí encara reservava un nou gir en el guió. De la mà d’un Sergio Canales esplèndid –quina temporada que està fent el jugador cantàbric!– el Betis ha empatat just abans d’arribar al descans. L’ex migcampista de la Reial Societat s’ha internat a l’àrea sense que ningú el pogués aturar i ha fet la passada de la mort perquè Lo Celso signés l’empat i es refés del seu error en el penal.

Tello apareix en el millor moment

Si el primer temps ha estat entretingut, el segon encara ho ha sigut més. Quan només s’havien jugat dos minuts del segon temps, Baptistao ha pogut fer el segon després d’un error en la sortida de pilota del Betis, però Pau López ha respòs amb contundència. L’afició de l’Espanyol no ha perdonat el seu exporter i l’ha xiulat en tot moment, des de l’escalfament fins al final del partit.

La resposta a l’atac blanc-i-blau no s’ha fet esperar, i en el 52 Diego López s’ha fet gegant per aturar una rematada creuada de William Carvalho.

La notícia del primer quart, però, l’ha provocat Rubi. El tècnic català ha decidit substituir el seu pitxitxi, Borja Iglesias, i ha fet entrar Hernán Pérez. El canvi ha desconcertat el públic de l’RCDE Stadium i l’equip, que tampoc s’ha adaptat al nou esquema, ha començat ha fluixejar.

D’aquesta manera el Betis ha començat a tenir el control del partit i ha gaudit d’ocasions per endur-se els tres punts.  La més clara probablement ha estat la de Lorén Morón al minut 68, quan s’ha avançat a la defensa perica i ha rematat desviat per molt poc.

I quan semblava que l’esforç bètic acabaria en no res, diana. Quedaven menys de cinc minuts quan l’exblaugrana Cristian Tello ha perforat la porteria de Diego López executant una falta directa de manera magistral.

Abans d’acabar, dues notícies. La primera, Duarte s’ha introduït la pilota a la seva pròpia porteria quan intentava aturar una centrada de Lo Celso. La segona, una part de l’afició local ha acabat cridant “Pau muérete” al porter que un dia va defensar els seus colors.

L’Espanyol acabarà la jornada en onze posició, lluny de les places europees que va ocupar no fa tan temps. La situació a la classificació no és alarmant, però les sensacions sí. Els de Rubi enllacen cinc derrotes consecutives i sumen deu gols en contra en els tres últims partits a l’RCDE Stadium.