El Barça és el nou campió de la Lliga Santander després de guanyar l'Espanyol a l'RCDE Stadium (2-4). Els blaugrana han dominat a plaer i han estat molt superiors als blanc-i-blaus, que se segueixen enfonsant i es compliquen una mica més les seves opcions de permanència a Primera Divisió. Robert Lewandowski per partida doble, Alejandro Balde, Jules Kounde, Javi Puado y Joselu Mato han estat els golejadors d'un derbi amb dues cares.

🏆 Rua del Barça de Campió de Lliga: horari, recorregut i per quins carrers passarà

El Barça goleja l'Espanyol...

Els dos millors onzes possibles per a un partit tan transcendental per als dos conjunts. L'Espanyol, apostant pel risc i sent molt ofensiu amb l'esquema presentat per Luis Garcia. I el Barça, apostant per l'assegurança i l'equip de gala de Xavi Hernández. Però quan ha començat a rodar la pilota tot allò que s'havia parlat abans s'ha esvaït. El ritme ha estat molt alt i l'ambició era màxima.

Xavi Hernandez y Luis García se abrazan
Xavi Hernandez i Luis García saludant-se abans del partit / Foto: EFE

Però en aquest primer últim dia de Sergio Busquets, el migcampista blaugrana ha pogut gaudir des de la titularitat. Ha vist com el seu company Pedri ha estat a punt de fer un gol cantat al minut 6. Les imprecisions han arribat, però l'Espanyol intentava aconseguir el gol, però no podia. Ha estat el Barça qui, mitjançant Lewandowski, ha obert la llauna al minut 11 després d'una gran jugada de Balde. Però això no ha estat tot perquè un desencadenat Balde ha fet el segon gol culer al minut 20. I al 41, ha estat novament Lewandowski qui ha fet el tercer abans del descans.

El Barça ha dominat i ha decantat el partit gràcies als espais i als riscos que prenia l'Espanyol. I el conjunt blanc-i-blau, demostrant persistència i confiança, mica en mica ha vist com els blaugrana li anaven minant la moral. I poc a dir sobre la gespa perquè els intents de Nico Melamed i Martin Braithwaite sempre han estat aturats per la defensa culer o per un Ter Stegen sempre present.

Alejandro Balde celebrando su gol ante el Espanyol / Foto: EFE
Alejandro Balde celebrant el seu gol contra l'Espanyol / Foto: EFE

... i la Lliga és culer

L'ambient no era el millor per aconseguir la remuntada del conjunt local, ja que l'afició perica s'ha mostrat molt crispada per com estava anant el partit, amb una part del públic abandonant l'RCDE Stadium al descans i repetint en més d'una ocasió els crits de dimissió contra la directiva. I més decepció quan Jules Kounde, en la primera oportunitat clara del segon temps, ha fet el quart gol culer. L'entrada al descans de Puado i Calero, i de Pedrosa minuts després no han fet reaccionar un abatut Espanyol.

I el Barça, ja buscant descansos, ha fet els primers canvis donant entrada a Dembélé i Jordi Alba, que han entrat amb força en un partit cada vegada més decidit. Han passat els minuts, els aficionats pericos seguien marxant cap a casa i Ter Stegen evitava alguna petita il·lusió de l'Espanyol. Melamed ha xocat amb el mur alemany, però al minut 73 Puado sí ha pogut aconseguir el gol de l'honor amb una gran vaselina. Marcos Alonso, Ansu Fati i Franck Kessie han completat els canvis culers; i el jove Luca Koleosho ha entrat per part de l'Espanyol.

Javi Puado celebración gol Espanyol / Foto: EFE
Javi Puado celebrant el seu gol contra el Barça / Foto: EFE

I tot i l'última esperança que ha tingut l'Espanyol, amb el gol final de Joselu Mato, el Barça ha confirmat el títol de Lliga amb una eufòrica victòria. Els blanc-i-blaus, però, segueixen enfonsant-se després de no sumar cap punt en el derbi i hauran de trobar el miracle de la salvació en les últimes quatre jornades.