Ha saltat la sorpresa a l'RCDE Stadium. L'Espanyol s'acomiada de la Copa del Rei tot just començar després d'empatar contra l'Alcorcón (1-1) i caure als penals (3-4). Una errada de Jurado des dels onze metres ha estat decisiva per un equip que ha abandonat el camp entre xiulets.

Sense guardar-se res

Quique Sánchez Flores ha sortit amb un onze competitiu per solucionar una eliminatòria oberta amb l'1-1 de l'anada. Gerard Moreno i Felipe Caicedo formaven la parella atacant d'un equip que buscava encarrilar el partit en els primers 45 minuts. No patir era l'objectiu dels blanc-i-blaus, però l'Alcorcón, 17è a Segona Divisió i només un punt per sobre del descens, ha estat un mur infranquejable.

Les cartes estaven marcades. L'Espanyol tindria la pilota i els madrilenys ho fiaven tot a no encaixar per arribar vius al tram final. Als de Quique se'ls ha vist sense ritme en atac, incapaços de generar ocasions clares de gol. L'Alcorcón es trobava còmode defensant i sortint al contracop. I així ha donat la sorpresa. Un córner llançat per Óscar Plano ha acabat amb el 0-1 després de la rematada de cap d'Álvaro Jiménez, el mateix que ja havia fet l'1-0 en el partit d'anada. L'eliminatòria es complicava. Molt.

L'Espanyol havia de buscar el gol de l'empat sense desprotegir la porteria avui defensada per Roberto Jiménez després de la lesió de Diego López al Camp Nou. Un altre gol dels visitants ensorrava qualsevol intent de reacció i només s'havien jugat 19 minuts. A l'equip li tocava remar a contracorrent.

Hernán al rescat

Els minuts començaven a córrer i l'Espanyol era incapaç d'apropar-se amb perill a l'àrea de l'Alcorcón. El descans ha arribat amb l'equip emetent símptomes clars de preocupació. Quique ha estat intervencionista a la mitja part i ha encertat amb els canvis. Óscar Melendo i Hernán Pérez han substituït Caicedo i José Antonio Reyes. Les cares noves li han donat un altre aire a l'equip.

L'Espanyol atacava amb més intenció, aprofitant les bandes, al contrari que a la primera meitat. El canvi d'Aarón Martín per Rubén Duarte ha acabat d'endollar l'equip. El jove lateral del filial ha donat moltes alternatives en atac. Óscar Duarte ha estat a punt de rematar de cap una centrada seva per fer l'empat. L'ocasió ha estat el preludi de l'1-1.

Una jugada per la banda esquerra de l'atac blanc-i-blau ha acabat en el gol de l'empat. Pablo Piatti ha fet una passada de la mort tot just abans d'arribar a la línia de fons perquè Hernán empenyés la pilota al fons de la xarxa. 1-1 i quedaven 6 minuts per guanyar el partit i l'eliminatòria. L'Alcorcón, però, ha aconseguit defensar l'empat i forçar 30 minuts més.

Pròrroga

El gol ha calmat l'eliminatòria i les revolucions de l'Espanyol. Els madrilenys han aconseguit recuperar sensacions a través de la pilota i els de Quique han acusat el desgast físic. Tot i això, la millor ocasió de la primera part de la pròrroga ha estat blanc-i-blava. Aarón, encarregat de llançar totes les faltes, ha situat una pilota al cor de l'àrea perquè David Lopéz rematés de cap. La pilota ha acabat a les mans del porter Dani Jiménez.

Els dos equips han signat el pacte per jugar-se els vuitens a la loteria dels penals i així ha estat. L'Alcorcón no li ha perdut mai la cara a l'eliminatòria i ha estat a punt de fer l'1-2 en l'última jugada, al minut 120, però Roberto ha estat capaç d'aturar una pilota desviada per David López. Tant Espanyol com Alcorcón han estat incapaços de desnivellar l'eliminatòria en 210 minuts.

Errada de Jurado

Els dos equips han començat marcant els quatre primers llançaments. El cinquè, el tercer de l'Alcorcón, l'ha aturat Roberto per donar mitja eliminatòria a l'Espanyol. Però Gerard Moreno ha enviat fora el següent penal per tornar a igualar el partit. Sense marge d'error, els madrilenys no han fallat. I qui sí que ho ha fet ha estat José Manuel Jurado. El migcampista ha xutat per sobre del travesser per classificar l'Alcorcón pels vuitens de final.