Niça ha estat l'escenari de la millor actuació de la selecció espanyola des de l'Eurocopa del 2012. L'equip de Vicente del Bosque ha tornat a assemblar-se a aquell que va guanyar els títols Mundial a Sud-àfrica 2010 i els europeus d'Àustria i Suïssa (2008) i de Polònia i Ucraïna (2012). Recuperant l'estil Barça, Espanya ha trobat en una fluixa Turquia el rival ideal per demostrar la seva notable superioritat. A l'Arc del Triomf de Barcelona s'ha viscut una particular passió pel joc de La Roja, però en tot l'Estat espanyol ja torna a cantar-se això de “jo sóc espanyol, espanyol, jo sóc espanyol, espanyol”. La victòria assegura a Espanya la seva presència en vuitens de final.

A l'estil Barça

Una Turquia que continua tenint com a gran estrella Arda Turan, suplent en el Barça, no podia plantejar excessius problemes als espanyols. Especialment amb una Espanya inspirada, en la qual Andrés Iniesta destaca com a cervell, els laterals Jordi Alba i Juanfran fan d'extrems, Piqué es menja el camp, Busquets ha recuperat el seu paper d'imant per robar pilotes, Cesc Fàbregas assumeix el paper de 10 i Nolito i Morata han acabat trobant el gol que se'ls va negar davant de la República Txeca.

Espanya ha jugat literalment amb Turquia. I no pas perquè els turcs plantegessin un partit obert, de tu a tu. No. L'equip turc ha estat un adversari fluix, sense iniciativa i que de mica en mica ha anat doblegant els genolls davant de l'empenta dels espanyols.

La selecció de Del Bosque ha sortit disposada a resoldre el partit com més aviat millor. No volia patir com en el seu debut a l'Eurocopa, que va trobar la victòria cap al final. Un tir de Morata als 7 minuts, que el porter ha enviat a córner, ha estat el primer avís dels espanyols, que quatre minuts més tard han vist amb una gran combinació Cesc-Alba que ha acabat amb la pilota repel·lida per un pal. Piqué també ha tingut una ocasió als 12 minuts, i Nolito ha provat un tret des de fora que també ha fregat la porteria.

Morata i Nolito, golejadors

Però ha sigut Morata qui ha trobat el gol (35m.) després d'una bona jugada entre Alba i Nolito que ha posat una passada a l'estil Iniesta al cap del jugador de la Juventus.

Llavors Espanya s'ha exaltat. Ha vist que Turquia s'ha obert, que estava tocada, i que el seu joc estava enamorant. I als 37 minuts, Cesc ha servit una passada cap a Nolito, que un defensa no ha rebutjat bé, i el cèltic ha anotat el segon.

Tot just reiniciar-se el segon temps, Iniesta ha demanat la pilota, i com feia Laudrup en els seus millors temps, ha col·locat una passada a Jordi Alba que, en fora de joc, la va cedir a Morata per al 3-0.

Espanya ha pogut marcar més gols. Tenia la pilota i practicava llargs rondos. Dominava. S'ha sentit bé en el camp i amb el marcador a favor ha decidit tocar més la pilota. Al partit han acabat sobrant-li els últims 20 minuts, que ha aprofitat Del Bosque per donar descans a Silva, Cesc i Alba.

Mentrestant els aficionats turcs trobaven en Arda Turan el culpable de la derrota. L'han xiulat cada vegada que tocava la pilota.

Espanya: De Gea; Juanfran, Ramos, Piqué, Alba (Azpilicueta 81 m.); Busquets, Iniesta, Cesc (Koke 70 m.), Silva (Bruno 64 m.); Nolito i Morata.