A Espanya se li ha escapat aquest diumenge la victòria contra Alemanya en els últims minuts, un gol de Füllkrug que ha salvat una situació dramàtica per als germànics. L'equip de Luis Enrique, que s'havia avançat gràcies a un gol de Morata, no ha pogut, doncs, assegurar la seva classificació per als vuitens de final del Mundial de Qatar, encara que ho té tot de cara, ja que serà primera si gana al Japó, mentre que la derrota només la deixaria fos si Costa Rica fos capaç de guanyar Alemanya.

🟢 Mundial Qatar 2022, DIRECTE | Última hora: Espanya depèn de si mateixa

Malgrat que en la prèvia del partit Luis Enrique va afirmar que hi hauria canvis en l'alineació, a l'hora de la veritat el seleccionador espanyol només ha dut a terme un canvi respecte al partit contra Costa Rica, en el lateral dret, on Dani Carvajal, que es va perdre el debut per un refredat, ha entrat al lloc d'Azpilicueta. Al final, doncs, Morata s'ha quedat a la banqueta, amb Marco Asensio de 9, mentre que Rodri ha continuat sent central, al costat de Laporte.

Pedri Goretzka España Alemania / Foto: EFE
Pedri, lluitant una pilota amb Goretzka, en l'Espanya-Alemanya del Mundial de Qatar / Foto: EFE

Primera part molt igualada

Com va avançar Luis Enrique en la prèvia del partit, la clau de l'enfrontament estava en qui seria capaç de fer-se amb la pilota. Ambdues seleccions basen el seu futbol en el control, a sotmetre el rival amb llargues possessions. I el seleccionador tenia raó. Espanya ha començat el partit tranquil·la, tocant sense riscos, i el mateix ha fet una Alemanya menys necessitada de l'esperat gràcies al triomf de Costa Rica contra el Japó en l'altre partit del grup. Tot podria haver canviat en el minut 6, quan Dani Olmo ha fet tremolar la porteria de Neuer amb un fort tret que s'ha estavellat al pal.

L'ocasió no ha canviat el panorama, ja que l'intercanvi de possessions ha estat la tònica de la primera part. En el minut 22, Jordi Alba ho ha intentat amb un tret que ha sortit fora i, dos minuts després, ha estat el torn de Gnabry, que no ha trobat porteria per poc. Amb el pas dels minuts, Espanya ha aconseguit el control gràcies a la seva actitud després de pèrdua. Mentre Alemanya esperava enrere, la Roja pressionava molt a dalt, la qual cosa li ha permès tenir més possessió i més sensació de perill.

Álvaro Morata celebracion gol Espanya Alemanya
Álvaro Morata, celebrant el seu gol contra Alemanya / Foto: EFE

Morata marca; Alemanya salva els mobles

En l'inici del segon temps, Alemanya ha fet un pas endavant, conscient que necessitava els 3 punts. Espanya, per la seva part, ha optat per assegurar la possessió, interrompent molt el ritme, per evitar un anada i tornada que no l'interessava. Amb el pas dels minuts, Alemanya ha accelerat. En el 55' Kimmich ha estat a punt de marcar, després d'un error d'Unai Simón, encara que el porter de l'Athletic Club ha apedaçat l'errada amb una gran aturada.

El Luis Enrique més emotiu i el favor de Costa Rica, els 'must' del Mundial 2022, avui 27 de novembre

I quan més estava estrenyent Alemanya, ha arribat l'1-0. Jordi Alba ha centrat ras i Morata s'ha avançat al seu marcador i ha superat Neuer amb una rematada al primer toc (62). El gol ha fet molt mal a Alemanya, que just després ha pogut encaixar el segon, en un tret de Marco Asensio que ha sortit desviat. Als germànics no els quedava cap altra opció que buscar l'empat, per la qual cosa en els últims minuts se n'han anat a l'atac. En el minut 73 ha pogut marcar Musiala, però el seu tret l'ha desviat Unai Simón amb el cos. Alemanya estava amb l'aigua fins al coll i ha acabat salvant els mobles en una acció aïllada, després d'una errada d'Espanya en la sortida. Musiala ha cedit la pilota per a Füllkrug, que ha marcat amb un fort tret (83). En el tram final, Espanya ha insistit més que Alemanya a la recerca de la victòria, però el marcador ja no s'ha mogut més.