Espanya s'imposa a una Argentina que va ser de més a menys per 81-71. L'equip de Sergio Scariolo va saber patir quan els argentins van serrar les dents i va dominar el partit quan l'energia dels sud-americans va baixar considerablement. La gran figura del partit va ser Ricky Rubio, el geni d'El Masnou va estar molt actiu, tant en atac com en defensa, dominant el partit i fent jugar els seus companys, a més va estar fi en els seus llançaments i els seus 26 punts així ho demostren.

Espanya segura la seva classificació als quarts de final i es jugarà el primer lloc del grup en la següent jornada davant d'Eslovènia, una altra de les favorites per portar-se una medalla i actual campiona d'Europa.

Inici frenètic de l'Argentina

El partit va començar sent dominat per la selecció argentina, els sud-americans sabien que havien de guanyar després de la dura derrota davant de l'Eslovènia de Luka Doncic i van anar a buscar el partit des del primer moment. Laprovittola, el nou fitxatge del Barça, va ser molt encertat en els llançaments de tres punts.

Amb el pas dels minuts Espanya va millorar molt, Ricky Rubio va fer-se amb el control del partit i l'equip de Sergio Scariolo va créixer entorn de la figura del base d'El Masnou. El número 9 de la selecció espanyola va rebre un cop a la cara producte de la dura defensa dels argentins que no sabien com parar a l'exterior dels Minnesota Timberwolves.

Ricky Rubio seleccion espanola Espana Argentina EFE

Ricky Rubio contra Argentina / EFE

Espanya va saber carburar i es va posar per davant al final del segon quart, d'aquesta manera, els de Scariolo van marxar al descans per davant per 40-34. La implicació defensiva de la selecció espanyola va ser clau per frenar un Facundo Campazzo que arribava a aquests Jocs com la gran estrella dels argentins després de la seva primera campanya en els Denver Nuggets.

Ricky va liderar Espanya

Espanya estava manant al marcador en una gran actuació coral dels nois de Scariolo, malgrat això, la figura de Ricky Rubio va continuar brillant. L'hàbil basi català dòmino el ritme del partit al seu aire, encomanant els seus companys que van estar molt concentrats a tota hora, sense deixar que l'Argentina es fiqués en el partit.

Pau Gasol seleccion espanola Espana Argentina EFE

Pau Gasol contra Argentina / EFE

El madridista Sergi Llull també va tenir una actuació molt destacada, va ajudar Ricky en la direcció de joc i va ser letal en els seus llançaments, però no va ser un partit d'individualitats, Espanya va realitzar un partit molt seriós en general, no va desentonar cap jugador i van brillar en una faceta clau per a aquest tipus de tornejos, la implicació defensiva. Els ajuts eren constants i, majoritàriament, ben executats, fent que els jugadors de l'Argentina no tinguessin opcions senzilles d'encistellar.

Facundo Campazzo no va acabar el partit, ja que va fer 5 faltes, la frustració del base argentí era evident davant de la superioritat total de la selecció espanyola que va deixar un últim quart molt entretingut en el qual es va divertir davant d'una Argentina trencada.