La selecció espanyola femenina ha tancat amb bon sabor de boca la fase de classificació per a la Final Four de la Nations League. El conjunt de Montse Tomé, que arribava al partit contra Suècia després de perdre contra Itàlia, ha estat a punt de caure contra un rival que es jugava molt més que les espanyoles i que se n'ha anat al descans amb un 1-3 al marcador. Espanya, però, volia rescabalar-se i li ha donat la volta al lluminós en una segona part espectacular. Ara, la Roja lluitarà per un bitllet per als Jocs Olímpics del pròxim estiu a la Final Four.

La gran sorpresa de l'alineació de Montse Tomé ha estat la suplència d'Aitana Bonmatí, que en l'últim partit, contra Itàlia, va protagonitzar una polèmica, en haver demanat el canvi en el descans, suposadament després que l'entrenadora li recriminés la seva actuació. Espanya va sortir al terreny de joc amb una jugadora menys, moment en què Itàlia va aconseguir marcar.

Espanya Suècia EFE
Salma Paralluelo, en una acció en l'Espanya-Suècia / Foto: EFE

Suècia sorprèn Espanya

Suècia, que necessitava fer el mateix que Itàlia per assegurar-se la segona posició, ha sortit al terreny de joc amb molta intensitat i en el primer minut ha aconseguit el 0-1, amb una rematada de cap de Zigiotti. Espanya ha reaccionat bé, i després d'un xut de Carmona que s'ha estavellat al travesser (7), Salma ha aconseguit el gol de l'empat, amb una rematada de cap després d'un gran centre de Carmona (11). El partit havia embogit i Suècia ho ha certificat marcant l'1-2 només 3 minuts després, en un xut d'Asllani.

En només un quart d'hora ja s'havien marcat 3 gols i la dinàmica ha estat a prop de mantenir-se, ja que el 22' Espanya ha perdonat l'empat, però Athenea no ha aprofitat un greu error de Falk, la portera visitant. Aquest ha estat només el primer avís, ja que Jenni ha tingut unes altres dues ocasions consecutives que no han acabat en gol per molt poc. I quan semblava que el 2-2 era a prop, ha arribat l'1-3, en un atac fulgurant de Suècia que Blackstenius ha finalitzat amb èxit.

Athenea del Castillo gol Espanya EFE
Athenea del Castillo, celebrant un gol contra Suècia / Foto: EFE

Remuntada espectacular

Després del descans, Espanya ha sortit a totes, dolguda en el seu orgull, a la recerca de la remuntada. En el minut 51, Athenea ha aconseguit el 2-3, després d'una gran assistència de Carmona, i tot seguit ha entrat al terreny de joc Aitana, que ha canviat el panorama del partit, ja que Espanya ha aconseguit el centre del camp. L'equip de Montse Tomé ha tancat Suècia en la seva àrea i ha començat a generar ocasions molt clares, convertint Falk en la gran estrella de les nòrdiques. La més clara ha arribat en el minut 72, quan Falk ha desviat amb els peus una rematada de Fiamma Iannuzzi.

Finalment, Mariona ha aconseguit l'empat, amb una espectacular volea, un resultat que no li valia a Suècia, que se n'ha anat per a dalt a la recerca de la victòria. Els espais que ha deixat enrere han estat un caramel per a Espanya, que ha aconseguit el gol de la victòria, de Fiamma, i el de la certificació, de Mariona, en dos contraatacs.