L'opinió pública alemanya no surt de la seva sorpresa, ni de la seva indignació, després de comprovar que el rumor que ha començat a circular el matí d'aquest dijous no era una broma de mal gust. Heiko Vogel, entrenador del filial del Borussia Mönchengladbach, ha estat castigat a dirigir 6 entrenaments de l'equip femení, una decisió que ha escandalitzat jugadores, entrenadores i periodistes, que no entenen com entrenar un equip pot ser considerat un "càstig" pel simple fet d'estar format per noies.

Heiko Vogel1

Heiko Vogel, l'entrenador 'castigat' amb dirigir 6 entrenaments de l'equip femení del Gladbach / German Football

Heiko Vogel va ser expulsat per faltar al respecte a les dues assistents arbitrals

Tot va començar el cap de setmana passat, quan Heiko Vogel va faltar greument al respecte a les dues assistents del partit que disputava el seu equip, Vanessa Arlt i Nadine Westerhoff, motiu pel qual va ser expulsat. L'Associació de Futbol d'Alemanya Occidental el va sancionar amb 2 partits de suspensió i una multa de 1.500 euros, el que dicta el codi de disciplina per un acte de "comportament antiesportiu", tal com va descriure l'àrbitre a l'acta del partit.

La polèmica va arribar quan a la sanció s'ha afegit que, a més, Heiko Vogel haurà de dirigir sis sessions d'entrenament de l'equip femení, perquè tingui "una experiència amb futbolistes femenines i aprengui a comportar-se adequadament amb gent del sexe oposat".

sancion1

Crítiques de jugadores, entrenadores i periodistes

La sanció, com no ha pogut ser de cap altra manera, ha aixecat una enorme polèmica a Alemanya, ja que s'entén que s'ha aconseguit l'efecte contrari al suposadament desitjat, en donar a entendre que entrenar un equip femení és un càstig. "Demostra que en qualsevol nivell que les dones i les nenes juguin a futbol, no les prenen tan seriosament com als homes i als nens. Aquest càstig per a l'entrenador del Gladbach posa la direcció d'un equip femení a l'altura d'un treball social. Però no és així. El futbol femení és un esport i els qui ho practiquen són tan professionals com els seus homòlegs masculins", ha afirmat a l'ESPN Nicole Selmer, de l'associació Frauen im Fussball (Dones al futbol).

7293f5

Nora Häuptle, l'entrenadora del SC Sand / SRF

"Ha estat un gol a pròpia porteria. Mai no és un càstig entrenar un equip, sense importar si són homes o dones. Hi ha hagut un error en el raonament i aquesta mesura és una falta de respecte a l'equip femení", ha afirmat Nora Häuptle, entrenadora del SC Sand, de la Bundesliga femenina "Sembla que no tots els caps han arribat al segle XIX", ha afegit.

 

Imatge principal: Heiko Vogel, l'entrenador del filial del Gladbach / Borussia Mönchengladbach