Arriba el tram final de la temporada i el Barça està a punt de confirmar els objectius, però això no vol dir que ja estigui tota la feina feta. A partir d'ara arribaran uns mesos molt complicats en els quals es farà neteja del vestidor i hi podria haver baixes sonades. S'ha de millorar la plantilla i primer s'ha de deixar sortir abans de donar entrada a nous jugadors.

El Barça es planteja el futur sense Frenkie de Jong

I des del club blaugrana tenen clar que ara mateix hi ha pocs noms que puguin donar una bona suma de diners. Mateu Alemany, director de futbol del Barça, està pentinant el mercat futbolístic per portar nous jugadors, però també està mirant què pot estalviar-se de dins de la plantilla culer per obtenir beneficis econòmics interessants.

rafa yuste joan laporta memphis depay mateu alemany efe
Mateu Alemany, en la presentació de Memphis Depay / EFE

Hi ha diversos futbolistes amb cartell, però només un que pugui estar en dubte. Frenkie de Jong no està fent la temporada que s'esperaven des del Barça. El seu rol és secundari i no ha fet el pas endavant que li demanaven. Tampoc des de l'arribada de Xavi Hernández. I per això és una opció de sortida més que possible.

S'entén que la venda de De Jong podria ser clau per fer un fitxatge de primer nivell per a l'atac. No perquè ocupin la mateixa posició, però sí perquè és un futbolista pel qual es poden rebre bastant més de 50 milions d'euros. A més, des del Barça saben que si no hi ha vendes importants, no hi haurà fitxatges importants. I el neerlandès és un dels futbolistes amb millor caixet i que pot estar a la venda.

Frenkie de Jong serio Barca EuropaPress
Frenkie de Jong jugant un partit amb el Barca / EuropaPress

El City observa Frenkie de Jong

El cas de De Jong genera algunes desavinences tant fora com dins del club. Alguns són fans absoluts de la seva figura, però alguns altres pensen que la seva sortida pot donar ales al Barça a nivell econòmic. I hi ha algun interès al darrere que pot convertir-se en una salvació.

Segons informa la premsa anglesa, el Manchester City està mirant molt d'aprop la situació de Frenkie de Jong. Pep Guardiola és un enamorat del futbol del jugador neerlandès i se'l voldria endur cap a l'Etihad Stadium. Tot i això, l'interès en incorporar un migcampista de talent i amb capacitat per marcar les diferències té competència. Paul Pogba és l'altra opció que estaria estudiant el City. Per perfil, segurament De Jong seria l'ideal, però potser està més disposat a canviar d'aires el francès que el neerlandès.

Pep Guardiola preocupado Manchester City EFE
Pep Guardiola amb la mà al cap / EFE

Per tant, la sortida de De Jong és una opció molt bona per al Barça per retornar la il·lusió econòmica, però no hi ha una decisió en ferm dins del club blaugrana. Això sí, tenen clar que si han de fitxar un gran davanter, primer s'ha de fer una gran venda.

 

Imatge principal: Mateu Alemany durant una roda de premsa del Barça / EuropaPress