Ara mateix, Frenkie de Jong és un dels noms que marquen l'actualitat del Barça. Perquè el seu futur és una incògnita, i hi ha molts mitjans que s'atreveixen a donar per fet que acabarà fent les maletes al mercat estival, i iniciarà una nova aventura en un altre conjunt. Pel que sembla, no està content amb la seva situació actual, i creu que no el valoren prou. A més, va aterrar per guanyar i competir per tots els títols, però només ha pogut guanyar la Copa del Rei en les tres temporades que porta.

El seu rendiment també ha deixat molts dubtes, i mai no ha estat capaç d'explotar tot el seu potencial a La Liga Santander. Malgrat això, Xavi Hernández continua confiant en ell, i creu que és un jugador que cal retenir, ja que té clar que no podrien trobar a un substitut de garanties, i que les ofertes que rebran no coincidiran amb el valor que té. Joan Laporta, en canvi, aposta per la seva venda, i està segur que és el millor per a tothom.

Frenkie de Jong Barça EFE (2)
Frenkie de Jong/ EFE

El '21' té un dels sous més elevats de la plantilla, i no està justificant-ho amb el seu rendiment, que és massa irregular. El president opina que encara estan a temps de recuperar gran part de la inversió que van fer en el seu moment per fitxar-lo, abans que es devaluï més. I ja s'ha col·locat a clubs de la talla de Paris Saint-Germain, Bayern de Munic, Manchester City, Liverpool o Manchester United després dels seus passos.

Ara mateix, De Jong està valorant les seves opcions, i estudiarà totes les propostes que li arribin. No s'atreveix a assegurar la seva continuïtat, i el seu agent té l'ordre de contestar totes les trucades, sempre que procedeixin d'una entitat de primer nivell. En el Camp Nou tenen necessitats econòmiques, i podrien obrir-li les portes sempre que rebin molts diners a canvi. Però no tenen pressa per vendre'l, ja que el seu contracte s'estén fins a 2026.

Xavi prefereix retenir a l'ex de l'Ajax d'Amsterdam i del Willem II, mentre que Laporta és partidari de donar-li sortida, doncs amb Pablo Paéz 'Gavi' i Nico González tenen aquesta posició més que coberta. A ells, també cal sumar Franck Kessié, amb el qual hi ha acord perquè s'incorpori el juny amb la carta de llibertat, procedent de l'AC Milan.

Carlos Soler, possible contractació sorpresa

Per si no fos suficient amb els noms que ja tenen a la plantilla, ara se n'ha sumat un altre, el de Carlos Soler. Com informen des de València, l'internacional espanyol és a l'agenda del Barça i de l'Atlètic de Madrid, que poden aprofitar-se del fet que quedi lliure en 12 mesos.

Podria reemplaçar De Jong, i el seu cost no superaria els 25 'quilos'.