El futbol ha passat a un segon terme al Nuevo Mirandilla a partir del minut 81 del Cadis-Barça. Un aficionat ha patit un problema mèdic greu, per la qual cosa el partit s'ha aturat, amb els jugadors sense saber molt bé el motiu. La notícia ha corregut com la pólvora, mentre els metges d'ambdós equips corrien a la zona on es trobava l'afectat.

Una de les imatges del partit ha estat la de Ledesma, porter del Cadis, portant un desfibril·lador molt de pressa. Una altra, la d'Araujo resant al centre del camp. A mesura que passaven els minuts, la preocupació anava en augment, ja que ningú no sabia gaire bé el que estava succeint. Poc després, ha estat José Mari, un altre jugador del Cadis, el que ajudava el personal sanitari a portar una llitera per accelerar l'evacuació de la persona afectada.

Aconsegueixen estabilitzar el malalt

Després de diversos minuts d'angoixa, l'àrbitre, Del Cerro Grande, ha decidit que els jugadors es retiressin als vestidors. El partit quedava aturat, amb el rumor que podria suspendre's en qualsevol moment. "Es reanimava, tornava a caure, però al final han aconseguit estabilitzar-lo", ha explicat a la Cadena COPE Manuel Vizcaíno, el president del Cadis. Al final, els metges han aconseguit estabilitzar l'aficionat, al qual han traslladat a un centre hospitalari entre els aplaudiments del públic que romania a l'estadi. "Ha recuperat el pols i se l'han endut en ambulància", ha afegit el dirigent.

"Ha estat una situació molt desagradable per a tothom. Per sort sembla que està sa i li desitgem una recuperació ràpida. Totes les parts hem decidit reprendre el partit", ha manifestat Xavi Hernández en acabar el partit. "La vida està per sobre. Esperem que es recuperi aviat. El futbol és perquè la gent el gaudeixi", ha afirmat, per la seva part, Sergio González, entrenador del Cadis.

Un segon ensurt i es reprèn el partit

L'ensurt, tanmateix, no ha acabat aquí, ja que just quan s'estaven enduent la persona afectada, s'ha produït un altre incident, a la tribuna. De nou s'ha viscut un moment de pànic, amb policies i personal sanitari corrent. En aquesta ocasió, una persona ha patit una baixada de tensió, un problema del qual s'ha recuperat ràpid, permetent que anés tornant tot a la normalitat.

Resoltes les dues situacions d'emergència de forma positiva, ambdós clubs i l'àrbitre han decidit que el millor era finalitzar el partit, tenint en compte que només quedaven per davant 9 minuts. Els jugadors han tornat al terreny de joc, per escalfar, i a les 21:05h ha tornat a rodar la pilota. Han estat 12 minuts, sumant el descompte, en els que el Barça ha marcat dos gols. Ni Ansu Fati ni Dembélé no els han celebrat, per respecte al succeït.