"Cada partit que guanyem ens deixarà més a prop del nostre objectiu". Míchel ho tenia clar, i els seus futbolistes també: el partit contra l'Elx havia de servir per seguir sumant punts de cara a segellar la permanència. I així ha estat, perquè el Girona ha sumat, gràcies a les dianes del 'Taty' Castellanos i Oriol Romeu, un balsàmic triomf amb el qual ha arribat als 38 punts en Lliga, que el col·loquen en la novena plaça de la taula classificatòria.

El 'Taty' Castellanos encén Montilivi

El partit ha començat amb un ritme baix. Montilivi presentava un ambient d'etiqueta i l'afició gironina tenia ganes de celebrar un nou triomf després de la gran victòria aconseguida en l'anterior partit de Lliga contra l'Espanyol. No obstant això, però, els jugadors dirigits per Míchel, conscients de la importància del partit, no han volgut prendre més riscos dels necessaris. I això s'ha traduït en uns primers minuts insípids, sense gaires ocasions.

Tsygankov Girona Elche Liga Santander EFE
Tsygankov durant el partit contra l'Elx / Foto: EFE

Però a poc a poc, el Girona s'ha anat espolsant la timidesa de sobre i s'ha fet amb el domini del partit. Comandats per un Aleix Garcia que ha entrat al minut 14 a causa de la lesió de Borja García, els locals han començat a apropar-se a la porteria defensada per Axel Werner. I en aquest context, just abans del descans, ha emergit el cap d'un 'Taty' Castellanos que ha rematat una gran centrada des de la banda esquerra per espantar els fantasmes del Camp Nou i avançar els gironins en el marcador.

Taty Castellanos celebrando su gol ante el Elche / Foto: EFE
Taty Castellanos celerbant el seu gol contra l'Elx / Foto: EFE

Oriol Romeu remata la feina

I després del descans, havent ja fet el més difícil - dibuixar l'1-0 en l'electrònic de Montilivi - el Girona ha saltat al terreny de joc amb la voluntat de donar continuïtat als bons darrers minuts de la primera part per sentenciar un duel que estava sent igualat. Ara bé, davant s'ha presentat un Elx que a la represa ha canviat de cara. Beccacece ha donat entrada a Pol Lirola i Àlex Collado, i els dos catalans han revolucionat el partit, sumant dues ocasions quasi consecutives que han obligat Gazzaniga a exhibir el seu millor nivell.

Contra això, tampoc ha tardat a arribar la resposta de Míchel, que també ha efectuat dos canvis - Miguel Gutiérrez i Valery han entrat per Toni Villa i Javi Hernández - per intentar aturar la bona dinàmica il·licitana. Un partit convertit en una partida d'escacs que ha anat avançant amb el vent favorable al Girona. Els canvis de Míchel han tingut efecte i Oriol Romeu ha estat l'encarregat de plasmar en el resultat la superioritat mostrada en el joc amb una imparable diana des de fora de l'àrea.

D'aquesta manera, el d'Ulldecona ha sentenciat un duel que ha acabat amb l'expulsió directa d'Ezqequiel Ponce per una dura entrada i que el Girona s'ha acabat enduent fent de la seva efectivitat el pal de paller del seu joc. Una victòria inapel·lable, construïda a través de la serietat d'un equip que ja té a tocar la permanència. Míchel i els seus poden respirar cada cop més tranquils i Montilivi continua gaudint.