El Barça i el Girona sumen un punt per cap després d'un duel pobre però molt igualat de la Lliga Santander (0-0). Però s'han oblidat dels gols. Els blaugrana s'allunyen del Reial Madrid per apropar-se encara més al títol i els gironins s'apropen a la salvació matemàtica.

Igualtat màxima entre el Barça i el Girona

Un derbi català amb al·licients per als dos equips i demostrant des de l'inici que seria un partit disputadíssim, tal com ho va ser el de Montilivi. Xavi Hernández, tornant als dos extrems i amb la titularitat d'Ansu Fati. I Míchel, amb un plantejament més defensiu, acumulant jugadors al mig del camp i buscant sorprendre al Camp Nou.

Ansu Fati ante Iván Martín durante un Barça - Girona del Camp Nou / Foto: EFE
Ansu Fati controlant la pilota davant d'Iván Martín / Foto: EFE

I és que el Girona ha entrat al partit sense por, atacant i generant perill. Tsygankov, que ha estat desaparegut durant tot el partit, ha tingut la primera ocasió clara dels gironins. Però després del primer ensurt culer, ha arribat el Barça més intens. El ritme ha estat protagonista, igual que les ocasions blaugrana. Lewandowski i Ansu Fati han estat els primers a avisar abans del minut 5. I Santi Bueno, defensa del Girona, ha estat a punt de fer un autogol abans del minut 10, el dels crits de "Messi, Messi".

Poc perill d'un imprecís Taty Castellanos, el referent del Girona, i mala definició d'Iván Martín. Després del quart d'hora de joc i fins a la mitja hora de partit, minuts d'incertesa, amb una comoditat creixent en els dos equips. La falta de domini, però, l'ha trencat el Barça, posant un punt més d'ímpetu abans del descans. Un irregular Sergi Roberto, un confús Raphinha i un insistent Ansu Fati no han pogut trobar el gol. I qui sí que ha semblat trobar-lo ha estat Araújo, que ha rematat un córner des del primer pal, però el porter Gazzaniga ha tret la pilota sobre la línia. I el VAR ha ratificat la decisió del no-gol poc abans de marxar als vestidors.

Ronald Araujo rematando un córner contra el Girona / Foto: EFE
Ronald Araújo rematant un córner / Foto: EFE

Sense gols al Camp Nou

I aquella comoditat incòmoda vista durant la primera part ha seguit al segon temps. Primer, entra Kessié per Sergi Roberto per part del Barça, i Aleix García per Borja García per part del Girona. I la primera ocasió ha estat d'Eric García, molt sòlid en defensa i buscant la sorpresa rematant de cap una falta lateral. Castellanos perdona el Barça quan tenia el gol fet. El mateix que ha fet Gavi amb el Girona.

I aquesta efervescència incompleta al derbi català ha estat encara més clara amb l'entrada d'Stuani, de Yan Couto i de Roro Riquelme. També han entrat Ferran Torres i Jordi Alba per part culer. Però tot i les ganes creixents, cap dels dos equips semblava capaç de desfer l'empat. Lewandowski ha demostrat la seva pitjor versió, sent imprecís i sense resoldre els gols més senzills. I Valery ha estat l'últim canvi del partit.

Raphinha y Javi Hernández durante el Barça - Girona / Foto: EFE
Raphinha jugant davant de Javi Hernández / Foto: EFE

Però és que ni el Barça ni el Girona han sabut desfer l'empat. I s'han tornat a donar taules entre els dos clubs catalans al Camp Nou. El Barça se situa a 13 punts del Reial Madrid i el Girona s'allunya del descens. Almenys, alguna cosa positiva del partit.