Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Karl Malone, John Stockton, Scottie Pippen, Patrick Ewing, Chris Mullin, David Robinson, Charles Barkley, Clyde Drexler i Christian Laettner (universitari). Aquests dotze noms podrien ser els d'un equip de l'All-Star de l'NBA a principis dels anys 90 però van decidir unir-se per competir en els Jocs Olímpics de Barcelona 92 en representació del bàsquet dels Estats Units

Era un equip format per les grans estrelles del moment de la millor lliga del món. Un equip que va costar confeccionar però que va unir voluntats per aconseguir la medalla d'or. Eren els primers Jocs oberts a jugadors de l'NBA. Chuck Daly, entrenador de Detroit, va ser l'encarregat de confeccionar i dirigir una plantilla que arribava a Barcelona amb la condició de favorit indiscutible. El bàsquet americà i l'europeu guardava moltes diferències i els rivals idolatraven als Jordan, Magic i companyia. 

L'únic dubte que podien tenir els nord-americans era si un grup d'estrelles seria capaç de sacrificar-se per transformar-se en un equip. I en el seu primer partit de preparació van demostrar-ho. En un torneig celebrat a Portland, els Estats Units van derrotar Cuba per 79 punts de diferència (136-57). Canadà, Panamà, Argentina i Puerto Rico també van patir la voracitat d'un grup de jugadors que es divertia corrent i saltant sobre el parquet. 

Un dia després de l'encesa del peveter va arribar l'encesa del 'Dream Team', nom amb què es recorda a aquell equip olímpic. 116-48 contra Angola en el seu debut oficial i 103-70 contra Croàcia en el segon partit. El públic de Barcelona va confirmar en primera persona les notícies que arribaven dels Estats Units: ningú podia frenar aquella unió de talent. Pel camí van derrotar Alemanya, Brasil, Espanya, Puerto Rico i Lituània abans de plantar-se a la final, una altra vegada contra Croàcia.

L'últim partit no va amagar sorpreses. El Palau d'Esports de Badalona era conscient que estava presenciant història de l'esport. La victòria del 'Dream Team' per 117-85 va consagrar un equip que va elegir els Jocs del 92 per demostrar al món que ningú els podia fer ombra. El mateix Michael Jordan va assegurar, amb la medalla d'or penjada del coll, que el mèrit d'aquella selecció era haver respost a les altíssimes expectatives que havia generat: "Vam ser capaços de fer tot el que la gent esperava de nosaltres i vam tenir la possibilitat de crear un equip que no hauríem imaginat ni en somnis". 

18 anys després, l'equip que va dominar el bàsquet olímpic va entrar per la porta gran al 'Hall of Fame' de l'NBA. Un reconeixement merescut a uns jugadors que van catapultar el bàsquet a una dimensió desconeguda fins el moment.