El Barça torna a respirar a la Champions League després d'una victòria de mínims contra el Dinamo de Kíev (0-1). Primera victòria blaugrana fora de casa aquesta temporada, i tot gràcies a un golàs d'Ansu Fati en el tram final d'un partit que tampoc passarà a la història.

El Barça s'il·lusiona, però s'apaga

El Barça de Sergi Barjuan millora el Barça de Ronald Koeman, però tampoc és per tirar coets. En el partit decisiu disputat a l'Estadi Olímpic de Kíev hi ha hagut un nou punt de confiança en els joves, amb el recuperat Ansu Fati, Nico González, Gavi, Eric Garcia i Òscar Mingueza, però ha costat trobar el seu talent. Els blaugrana han estat pressionats i han sabut atacar, però els ha tornat a costar trobar el gol.

Ansu Fati Barca Dinamo Kiev EFE

Ansu Fati disputant una pilota / EFE

Ni Memphis Depay estava còmode oferint-se des de la posició de davanter centre, ni Sergio Busquets ni Frenkie De Jong estaven lúcids al mig del camp. Sí que el Barça dominava i tenia les ocasions, però ha tornat a faltar l'eficàcia de cara a gol.

El perill més gran sempre el portava Jordi Alba quan s'atrevia a pujar a l'atac i centrar buscant un rematador. Però el Barça s'ha anat apagant. I el Dinamo de Kíev ha intentat sorprendre un Marc-André Ter Stegen que ha esdevingut protagonista amb una clara aturada.

Jordi Alba Barca Dinamo Kiev EFE

Jordi Alba rebent una falta / EFE

Però han passat els minuts i el partit del Barça s'ha tornat a difuminar. Com si la freda nit ucraïnesa deixés petrificat l'equip culer quan havia de definir. Ni Ansu Fati ha estat encertat quan ha tingut oportunitats clares, ni la sort ha estat del costat blaugrana quan Nico ha rematat de cap i a boca de canó des de la frontal de l'àrea petita. I el pal de Lenglet a la mitja hora, l'ocasió més clara dels de Sergi Barjuan, ha estat anul·lat per fora de joc.

El moment d'Ansu Fati i de Dembélé

El Dinamo de Kíev, tancat al voltant de la seva àrea durant tot el partit i només atacant a base de contracops, ha forçat el Barça a moure peça. No ha estat durant el descans, però sí després de la represa. El partit demanava a crits l'entrada d'un extrem per provar l'u contra u, i aleshores ha entrat Ousmane Dembélé a falta de 25 minuts per al final.

Tot i tornar d'una llarga recuperació d'una lesió, el francès s'ha mostrat actiu i amb ganes de tornar a demostrar la seva vàlua des del principi. I gràcies als seus canvis de ritme, el Barça ha canviat de cara. Dues jugades seves han posat la por al cos dels ucraïnesos. I al minut 70, ha estat Ansu Fati qui ha decidit i ha fet un golàs amb ràbia des de dins l'àrea.

Barca celebracion gol EFE

Els jugadors del Barça celebrant el gol contra el Dinamo de Kíev / EFE

Aquest gol ha estat l'inici de la il·lusió culer. En els últims minuts ha aparegut constantment tant Ansu com Dembélé. I Sergio Busquets ha dominat tots els registres. El Barça ha xutat com mai, però la sentència no ha arribat. Amb uns bons vint minuts finals blaugrana, amb el clàssic patiment, però la victòria és culer. I el Barça se situa com a segon classificat del Grup E per darrere del Bayern de Munic.

Imatge principal: Ansu Fati celebrant el seu gol a Kíev / EFE