Avui fa 130 dies que Josep Maria Bartomeu va anunciar la seva dimissió. Més de 4 mesos després, els socis i les sòcies del FC Barcelona decidiran qui volen que sigui el pròxim president de l'entitat entre una terna de 3 candidats: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa.

Enrere queda el període preelectoral més llarg de la història del club, amb una Junta Gestora que va allargar tot el que va poder la data de les eleccions, previstes inicialment per al 24 de gener, i 7 precandidats, dels quals només 3 van superar el tall de les firmes, i amb rumors de compra de suports i paperetes destruïdes abans de ser comptabilitzades en el rerefons. Després arribarien les recordades reunions entre els 3 candidats i Tusquets, amb l'ajornament electoral i el fitxatge d'Eric Garcia com a temes més polèmics i un intercanvi epistolar entre Laporta i el president de la Gestora d'alt voltatge.

Laporta Font Freixa debat Barça FC Barcelona

Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, abans de l'inici d'un dels debats electorals / FCB

La pèssima campanya electoral de Víctor Font

En un primer moment, amb Joan Laporta com a principal favorit veient el nombre de firmes validades, 9.625, per les 4.431 de Font i les 2.634 de Freixa, semblava que l'ajornament electoral perjudicava l'expresident, ja que Víctor Font i Toni Freixa guanyaven 7 setmanes per desgastar Laporta. Així ho va admetre Font, que per a sorpresa de molts es va centrar en atacar el líder d'Estimem al Barça, fins a fer la sensació d'estar obsessionat. Amb tot, a més, es va aprovar el vot per correu, amb més de 20.000 peticions.

Primer va ser l'argument de la nostàlgia contra el foc nou, la qual cosa li va portar a afirmar que Laporta va deixar el 2010 el club en una situació semblant a l'actual o que va tenir la sort, que no l'encert, de tenir amb el Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta o Piqué. Després arribaria el debat d'Eric Garcia, que tot i les negatives de Laporta i de Freixa va dur Font a convocar 2 rodes de premsa en les quals va carregar amb duresa contra Laporta per impedir un fitxatge necessari, segons el seu punt de vista, obviant que el jugador arribarà gratis aquest estiu.

Superada la disputa, va arribar el torn dels debats previs al període de la campanya electoral. Malgrat celebrar-se'n alguns per àrees, Víctor Font va acusar Laporta de no voler debatre amb ell i va arribar a dir en diverses ocasions que l'expresident no tenia projecte i que havia creat la candidatura en poc temps, ajuntant amics i coneguts. Laporta, però, ni es va immutar i va seguir la seva agenda marcada, presentant àrea a àrea el seu projecte i obviant les provocacions de Font, la qual cosa va provocar que el candidat de Granollers li tornés a buscar les pessigolles acusant-lo de pretendre guanyar les eleccions amb una pancarta i reclamant-li que anunciés la seva estructura esportiva. I una vegada presentada aquesta, en el moment previst per Laporta, va arribar el torn d'acusar-lo d'una altra cosa, en aquesta ocasió d'haver forçat actius com Benaiges d'anar amb ell.

Font, Freixa i Laporta a la llotja

Els 3 candidats a la presidència del Barça, a la llotja del Camp Nou / FCB

3 debats més que suficients

I va arribar la setmana final, la dels debats, marcada clarament per l'explosió del Barçagate. En els 2 primers debats, Laporta es va mantenir tranquil, defensant-se sense problemes dels intents infructífers de Víctor Font de rascar-li vots. Finalment, va arribar el tercer i últim debat, en el qual Laporta va decidir fer un pas endavant, mostrant les seves innates virtuts en els cara a cara i en l'espontaneïtat. La sensació final és que amb 3 debats hi ha hagut més que suficient, ja que a banda de  picabaralles puntuals, els debats només han servit per demostrar que la campanya, eterna, ja no donava per a més.

I ja està aquí l'esperat 7 de març, el dia D. Malgrat que Joan Laporta parteix com a favorit, fins a les 23:30 h, aproximadament, no se sabrà si les enquestes i les sensacions van bé encaminades o si, per contra, salta la sorpresa. En un club tan gegantí com el Barça tot és possible. Guanyi qui guanyi, això sí, el que és evident és que aquest diumenge comença un nou cicle.

 

Imatge principal: urnes a una votació del FC Barcelona / FCB