Els tres clubs de futbol Primera Divisió de Catalunya s'han sumat al Dia Internacional de la Dona i han dut a terme diverses iniciatives per reivindicar-les. Des del Camp Nou s'ha impulsat la campanya "Barça: femení, plural"; mentre que l'Espanyol femení ha disputat un partit amistós al Marroc. El Girona, per la seva banda, ha anunciat que les dones seran les protagonistes del pròxim partit del primer equip a Montilivi.

Recordant la Sagi

L'Auditori 1899 del Camp Nou ha acollit la jornada "'Barça: femení, plural", que ha tingut per objectiu visibilitzar la dona a través de l'esport. El club ha organitzat diverses taules rodones i ponències en les quals han participat, entre d'altres, jugadores del primer equip de futbol femení o personalitats com Maria Vallès, directora general de la Fundació blaugrana; o Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del Barça i presidenta del Grup Edelmira Calvetó.

Precisament el GEC és un dels valors afegits del club. Amb el nom de la primera sòcia del Barça, aquest grup de treball conformat per sor Lucía Caram, patrona de la Fundació; Roser Tiana, membre de la Comissió Social; Cristina Fàbregas, presidenta de la Penya Barcelonista Sallent i secretària de la Federació de Penyes Blaugrana del Bages, el Berguedà i la Cerdanya; Susana Monje, exvicepresidenta econòmica, i la futbolista Marta Unzué, ex capitana del Barça; busca recuperar la memòria històrica de la dona barcelonista.

Aquest dijous, l'Auditori també va acollir la prèmier del documental "La Sagi, una pionera del Barça". La peça, que s'estrenarà el 12 de març, reivindica la figura d'Anna Maria Martínez Sagi, la primera dona que va formar part de la Junta Directiva del Barça. La Sagi va ser esportista, poeta i periodista i es va haver d'exiliar per la seva militància feminista i republicana.

Un partit reivindicatiu

L'Espanyol, per la seva banda, també ha anunciat diverses iniciatives coincidint amb el Dia Inernacional de la Dona. El primer equip femení s'ha desplaçat fins a Casablanca, al Marroc, on aquest divendres ha disputat el torneig ASM Women's Cup contra l'ASFAR local. A banda del partit, les jugadores blanc-i-blaves han visitat l'Associació Al Ihssane per compartir valors amb nens i nenes en risc d'exclusió social i per explicar les seves experiències en el món del futbol.

Paral·lelament, la futbolista Maria Llompart, juntament amb la Clínica Corachan, ha conscienciat les noies sobre la importància de la visita anual al ginecòleg. Per últim, el club també ha anunciat que el pròxim 22 d'abril el partit de la Lliga Iberdrola entre l'Espanyol femení i l'Atlètic de Madrid tindrà lloc a l'RCDE Stadium.

Les dones, protagonistes a Montilivi

El Girona ha anunciat que els braçalets de capità i capitana del primer equip masculí i del sènior femení lluiran el color morat en els pròxims partits de Lliga. El club blanc-i-vermell també assegura que  totes les futbolistes dels equips femenins del Girona seran presents a Montilivi aquest diumenge, quan els d'Eusebio s'enfrontaran al València.

A l'estadi les noies protagonitzaran un vídeo que es podrà veure en tot el camp. El club també ha anunciat que tot el contingut musical que s’escolti per la megafonia serà d’artistes femenines.