Max Verstappen era el poleman i a la carrera a Sprint ha refermat la seva candidatura a endur-se el GP d'Àustria. Mentre Charles Leclerc Carlos Sainz han protagonitzat un dels episodis més entretinguts de la carrera, el vigent campió del món ha aprofitat per fer camí cap a la primera plaça de nou. Després d'intercanviar places en repetides ocasions i jugar amb foc, Leclerc ha estat segon i Sainz, tercer.

L'Alpine de Fernando Alonso no respon i provoca la seva retirada abans de començar

Encara no havia començat la carrera a Sprint que ja es distingien dos cotxes amb problemes. Primerament, abans que prengués inici la volta de formació, el cotxe de Fernando Alonso romania elevat sobre els gats, quiet, i amb les fundes als pneumàtics a la casella del seu vuitè lloc. L'Alpine no ha respost com hauria, no arrencava, i ha provocat la retirada de l'asturià. Guanyu Zhou també ha tingut problemes en la darrera corba de la volta de formació, però l'Alfa Romeo del xinès ha pogut completar els 23 girs sobre l'asfalt austríac.

Alonso tenia cotxe per competir per una bona posició de cara a la carrera del diumenge, però el problema elèctric del seu monoplaça ha obligat els mecànics a tractar de reviure'l al pit lane. Tot i això, el cotxe de Fernando Alonso seguiria inoperant i confirmaria el desastre. Adeu a la Sprint, i sobretot, decepció cap al gran premi de demà, que l'encetarà des del fons de la graella.

Carlos Sainz, tercer i satisfet

Carlos Sainz i Charles Leclerc han jugat amb foc i s'han quedat molt a prop de cremar-se. Els seus Ferrari han protagonitzat una lluita esfereïdora per la segona posició. Des d'allà arrencaria el monegasc, però a la primera corba, Carlos Sainz la faria seva. Tot i això, Leclerc s'ha mantingut enganxat al seu difusor i li tornaria la jugada al cap d'uns girs.

Els homes de la granota vermella han estat una de les grans atraccions per a la marea taronja de la graderia austríaca. Darrere d'ells, acabaria George Russell al quart lloc, mentre que el cinquè seria per a un Checo Pérez que, tot i començar des de la tretzena posició després de rebre una sanció, firmaria una meritòria remuntada fins a la cinquena i definitiva.

Com Rusell, el Mercedes de Hamilton també firmaria millor paper que en la qualificació del darrer divendres. Cal recordar que els homes de l'estrella van acabar contra el mur a la Q3, però han tancat la carrera al Sprint quart i vuitè respectivament, amb Hamilton tancant l'entrega de punts i enduent-se una posició que havia quedat orfe amb la davallada d'en Fernando.

 

Imatge principal: Mecànics d'Alpine, empenyent el cotxe apagat de Fernando Alonso / Foto: EFE