Ousmane Dembélé va prendre una decisió i ja s'ha acomiadat de manera definitiva del Barça. L'extrem francès ha desertat i ja és nou futbolista del PSG. Durant la darrera setmana de juliol, el futbolista francès va comunicar-li al Barça el seu desig de jugar al club parisenc la temporada vinent i ara ambdós clubs han arribat a un acord per materialitzar un traspàs que, després de moltes especulacions, s'ha acabat tancant per 50,4 milions d'euros. 

Dembélé marxa del Barça i firma amb el PSG

No és la primera vegada que el Barça pateix per culpa de les armes econòmiques del PSG. Ja al 2017 va ser Neymar Jr qui va marxar cap al Parc dels Prínceps després de dipositar una milionària clàusula de rescissió de 222 milions d'euros. I ara ha estat el torn de Dembélé, molt més econòmic, però igualment havent de pagar 50,4 milions.

Ousmane Dembélé Barça / Foto: Europa Press
Ousmane Dembélé jugant amb el Barça / Foto: Europa Press

I és que tot i que a partir del dia 1 d'agost el preu de la seva clàusula ascendia als 100 milions d'euros, el PSG només ha hagut de pagar 50 milions, la xifra que estava estipulada a la clàusula abans de la pujada. Des del Barça li havien ofert una renovació de quatre temporades, però la decisió de Dembélé ha estat firmar pel PSG.

Una decisió que ha fet molt mal al Barça en molts sentits. Dembélé, un futbolista amb gran qualitat, però dèbil a nivell físic, sempre ha comptat amb el suport total del club blaugrana. I encara més de Xavi Hernández, que l'havia convertit en la seva gran estrella. Però el que ara ha rebut el Barça és una gran traïció que suposa la pèrdua d'un jugador clau.

El Barça ja busca el nou Dembélé

I des del Barça ara s'haurà de pensar en el futur amb optimisme. Tot i que no s'ha cobrat la milionada que es podria haver esperat, ara es tenen més milions per invertir en nous fitxatges. I també més espai de fair-play financer. Noves incorporacions i la necessitat de trobar un nou Dembélé.

Tot i això, primer caldrà confiar en els que ja estan dins de la plantilla. Raphinha és l'aposta principal, ja que la temporada passada va tenir un paper destacat al Barça. Però també s'haurà de donar una oportunitat als joves, com per exemple Lamine Yamal. Amb la crisi econòmica existent, ara és el moment de donar-li camp per córrer als que acaben d'arribar.

Xavi Hernández Lamine Yamal Barça debut / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández donant instruccions a Lamine Yamal / Foto: FC Barcelona

Però també és una realitat que Xavi Hernández vol nous jugadors i segur que el Barça recorrerà al mercat de fitxatges per firmar un nou extrem. Ara només quedarà saber de quants diners es disposen per poder afrontar noves operacions.