Estava cantat. La llei de l'ex va tornar a fer acte de presència en el partit entre el FC Barcelona i el Paris Saint-Germain. El destí tenia un nom marcat en vermell per convertir-se en el protagonista de l'enfrontament, i no era cap altre que el d'Ousmane Dembélé. El francès, a qui els blaugrana van protegir com el que més en la seva estada a la ciutat comtal, va sortir per la porta del darrere, després de pagar la irrisòria clàusula de rescissió per aterrar al Parc dels Prínceps.

La història va voler que en els quarts de final, el Mosquit s'enfrontés al seu exequip i, casualitat, o no, amb el permís de Vitinha, va ser un dels millors de l'eliminatòria. Un gol havia marcat Dembélé en tota la temporada, bé, sembla que se'ls estava reservant per al Barça, perquè en va anotar dos en els quarts de final davant dels seus antics companys, un en l'anada i un altre en la tornada. A més, va provocar el penal de João Cancelo, que va suposar l'1 a 3 en el partit, i que capgirava l'eliminatòria.

Dembélé celebrant gol Barça / Foto: EFE
Dembélé celebrant el seu gol davant del Barça / Foto: EFE

Dembélé i la llei de l'ex

Els xiulets i els insults proferits cap a Dembélé, molt criticat quan va celebrar amb ràbia el gol en l'anada, van servir de benzina per al francès. Va ser un dels més actius i, amb el gran resultat obtingut pel seu nou equip, no va dubtar a burlar-se del FC Barcelona. Se'l va veure gaudir, com mai no se l'havia vist en la seva etapa a la ciutat comtal, que va durar més de sis anys, i en la qual mai no va tenir un gest d'agraïment cap al club que el va acollir, el va cuidar i el va esperar.

En la seva tornada a Barcelona, conscient del que l'esperava, lluny de mantenir una actitud elegant, va alimentar l'odi envers ell. Coneixent l'historial de Dembélé, tampoc estranya, no se'n podia esperar massa. Lluny d'acatar el veredicte del respectable, al francès li va agradar veure's sotmès a la crítica del públic, de fet, fins i tot va proferir un somriure amb sorna en ser substituït a la segona part, un gest que no va mostrar en tota la seva etapa al Barça.

Ousmane Dembélé celebració gol Barça PSG / Foto: EFE
Ousmane Dembélé després de marcar-lo al Barça / Foto: EFE

Dembélé es va riure del Barça

Una gresca que Ousmane Dembélé va continuar a la banqueta, i al terme del partit, quan se'l va veure molt efusiu al costat dels seus companys celebrant el pas a les semifinals de la Champions League. Sembla que el Barça li devia alguna cosa al francès, ja que se'l va veure amb molta ràbia, que ja no va poder contenir quan l'àrbitre va assenyalar el final. Sense saber molt bé per què, el Mosquit es va venjar del FC Barcelona, burlant-se'n després d'eliminar-los, com si a la ciutat comtal no li haguessin donat tot el necessari per triomfar.