Ousmane Dembélé va regalar una actuació increïble, demostrant que sí que està en plena forma, no només és una de les grans estrelles del Barça, sinó que també mereix ser considerat com un dels millors atacants del planeta. Llàstima que sigui tan irregular i poc constant, doncs té unes condicions increïbles, que no sap aprofitar del tot. El seu desbordament i el seu desequilibri és innegable, i l'únic que necessita és millorar la seva punteria.

Xavi Hernández és conscient de la classe de futbolista que té a la seva disposició, i per això insisteix a col·locar-lo com a titular, malgrat que en ocasions tingui partits per a l'oblit. Tanmateix, quan està inspirat, com va ser el cas contra la Reial Societat, resulta impossible de frenar per a la defensa rival. Perquè és completament impredictible, a causa de la seva velocitat i al seu increïble domini de les dues cames. Per desgràcia, poden perdre'l molt aviat.

I és que, en la seva última renovació, 'el Mosquit' només va firmar fins a 2024. Això vol dir que aquest estiu seria l'últim en el qual podrien obtenir una compensació econòmica amb la seva sortida. I el que és pitjor per a Joan Laporta i Mateu Alemany, va incloure una clàusula de rescissió ridícula, d'únicament 50 milions d'euros, és a dir, una tercera part del que Josep María Bartomeu va pagar en el seu moment, fa gairebé sis anys.

Era una condició indispensable que Dembélé va posar per seguir en el Camp Nou, i no marxar el mes de juny passat amb la carta de llibertat. Així que no van tenir més remei que acceptar aquesta petició. A part, tan sols ingressarien el 50% d'aquesta quantitat, ja que la resta s'ho repartirien entre l'extrem de 25 anys i el seu representant, Moussa Sissoko. I ja han aparegut dos interessats en pagar aquesta clàusula, començant pel Liverpool de Jürgen Klopp.

Jurgen Klopp escalfament / Foto: Europa Press
Jurgen Klopp/ Foto: Europa Press

Des de Anfield ja van intentar la seva incorporació quan encara militava en el Borussia Dortmund, i podrien tornar a provar sort. Mohamed Salah és lluny de la seva millor versió, i ja ha entrat en la trentena, i a això cal afegir que Darwin Núñez ha estat un fracàs, i Cody Gakpo o Diogo Jota tampoc no estan responent a les expectatives, mentre que Luis Diaz va patir una greu lesió.

El Newcastle United, l'altre admirador de Dembélé

També en la Premier League, el Newcastle United no perd de vista Dembélé. Mohammed Bin Salmán està convençut que seria un reforç ideal, i pot pagar sense problemes el que costaria.

El Barça haurà de reaccionar per acabar amb els rumors, i de tornar a assegurar-se la continuïtat del campió del Mundial de Rússia.