El Barça està en un moment dolç de la temporada, però al mateix temps que pensa en el present també té la mirada posada en el futur. I la realitat és que aquesta mirada a llarg termini està centrada en millorar la plantilla. Un canvi de mentalitat per poder reforçar l'equip i trobar aquest salt de qualitat que fa anys que s'està buscant. I el Girona podria ser un aliat el proper estiu.

🔴 Barça - PSG, DIRECTE | Segueix el minut a minut del partit de la Champions League
 

Aleix Garcia, una preferència per al Barça

I qui està molt centrat en aquesta feina és Deco, l'actual director esportiu del Barça. El dirigent portuguès té en ment reforçar l'equip culer amb diversos fitxatges per a diverses posicions. I un dels favorits continua sent Aleix Garcia, que és l'estrella del Girona i l'escollit per reforçar el mig del camp culer. Un futbolista de 26 anys que té capacitat per ser important al mig del camp del Barça.

Queda clar que el Girona se li ha quedat petit a Aleix Garcia, que busca un canvi de club i un nou equip on poder brillar. I el Barça estaria plantejant fer una oferta a la baixa, o almenys això és el que està començant a sospitar el Girona, tal com informa Mundo Deportivo. El que es comença a dir és que el Barça no abonarà els 20 milions d'euros de la clàusula de rescissió d'Aleix Garcia i que l'oferta serà més baixa. I per aconseguir-ho hauria d'aconseguir convèncer el futbolista i que forci la seva sortida.

Aleix Garcia quejas Girona / Foto: EFE
Aleix García queixant-se durant un partit del Girona / Foto: EFE

Les opcions del Barça per negociar

Ara bé, el Barça també podrà negociar a través d'altres futbolistes com a monedes de canvi. Oriol Romeu, sense servei per al Barça, podria agafar novament l'AVE en direcció a Girona. Una sortida que convenç els dos clubs i també el futbolista, i ara només s'hauria d'arribar a un acord.

També es planteja confirmar la sortida definitiva d'Eric Garcia, que està tenint un paper fonamental al Girona. A més, com que el Barça té una llarga nòmina de centrals, no seria un jugador important al Camp Nou. Per això se li obririen les portes de bat a bat. I, per acabar, un altre jugador que podria servir per abaratir el preu d'Aleix Garcia és Pablo Torre, encara que el futbolista càntabre no ha convençut tant i no seria una preferència.

Lucha André Silva Eric Garcia Girona Real Sociedad / Foto: EFE - David Borrat
Eric Garcia jugant amb el Girona / Foto: EFE - David Borrat

A tot això, el Barça i el Girona semblen condemnats a entendre's. I per aquest motiu l'operació d'Aleix Garcia continua sent protagonista. I segur que el proper estiu es farà efectiva d'alguna manera o una altra i els dos clubs acabaran contents.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!