La jornada d'aquesta matinada del 4 d'agost ens ha portat el tret de sortida a diferents proves amb representació catalana en els Jocs Olímpics, com la presència de l'atleta de l'Hospitalet de Llobregat, María Vicente, en heptatló o algunes de les proves de piragüisme en aigües tranquil·les, amb el palista lleidatà Saúl Craviotto.

María Vicente, a pel rècord d'Espanya

Vicente ha disputat ja les dues primeres proves de l'heptatló, la de 100m tanques i la de salt d'alçada. Malgrat firmar una discreta setzena posició en la classificació general, la catalana va camí de batre el rècord d'Espanya en aquesta disciplina, que ella mateixa posseeix. Ha corregut els 100m tanques en 13.44, firmant el dotzè millor temps i després ha saltat 1.77m en altura, igualant així la seva millor marca personal.

Després d'aquestes dues proves, María Vicente tornarà a competir en la jornada de tarda japonesa, a les 12:05h i a les 13:30h hora catalana, en el llançament de pes i en els 200m respectivament. També en atletisme, però en la competició de decatló masculina, ha debutat l'alacantí Jorge Ureña, que després de les tres primeres proves és dotzè.

Seguint al tartan, la delegació espanyola ha pogut celebrar una nova proesa del jove navarrès de 21 anys, Asier Martínez, que en els seus primers Jocs Olímpics s'ha classificat per a la final dels 110m tanques enlluernant a propis i estranys i superant la seva millor marca personal, situant-la ara en un 13.27s.

Gran debut de Craviotto i ple espanyol a semis

D'altra banda, saltant a l'aigua avui hem viscut el gran debut d'una de les opcions catalanes més grans de medalla. El palista lleidatà Saúl Craviotto, que atresora quatre medalles olímpiques, dos ors, una plata i un bronze, ha començat el seu camí en la categoria de K1 200, on ha quedat segon de la seva sèrie, molt igualada fins al final, i s'ha classificat per a la semifinal de demà.

Craviotto, a més d'en K1 200 també competirà en el K4 500, a partir de divendres. A més de Craviotto, també han sortit a escena tota la representació espanyola del piragüisme, i ho ha fet amb molt bons resultats, classificant-se tots ells per a les semifinals de la seva disciplina.

Eliminació prematura en skate i mal resultat en aigües obertes

La skater espanyola Julia Benedetti no ha pogut classificar-se per a la final de skate després d'alguns errors que l'han penalitzat massa. Per la seva part, la nedadora Paula Ruiz ha acabat 16ena en els 10km d'aigües obertes en una nit on també ha arrencat el golf femení, amb les espanyoles Azahara Muñoz i Carlota Ziganda firmant un inici prometedor.

 

Imatge principal: Saúl Craviotto, en acció durant la sèrie que li ha donat el passi a les semifinals del K1 200 / EFE