El català Dani Olmo, actual jugador del Dinamo de Zagreb, es va estrenar amb un gol en la seva primera participació amb la selecció espanyola absoluta. Un dels set gols del partit que va disputar aquest divendres el combinat de Robert Moreno contra Malta (7-0) en la fase de classificació per a l'Eurocopa 2020 va ser del de Terrassa, que a més va ser històric.

L'extrem va ser partícip de la golejada de l'equip espanyol a Malta anotant el gol que significava el 5-0 al minut 68, després d'una gran desmarcada a l'esquena de la defensa maltesa i aprofitant una fantàstica passada de Thiago, del Bayern de Munich, que el va deixar tot sol davant del porter. Olmo no va ser l'únic català que va sumar-se a la festa golejadora, ja que Gerard Moreno, davanter del Vila-real, també va voler deixar el seu segell.

Un català de rècord

El jove extrem egarenc, de tan sols 21 anys, amb aquest gol es converteix en el català més jove que marca en el seu debut amb la selecció espanyola en partit oficial. Feia més de 30 anys que cap català no assolia aquesta gesta: l'últim en fer-ho va ser l'exjugador del Barça Francisco Javier Clos Orozco, conegut com a Paco Clos, i ho va fer a l'any 1985 en un partit que Espanya va guanyar per 1-0 a Escòcia.

Però Clos no va ser el primer jugador català que va marcar en el seu debut oficial amb el combinat espanyol, sinó que el primer registre va ser d'un altre exblaugrana, José María Fusté Blanch. Nascut a Linyola el 1941, va anotar el seu primer gol amb el conjunt espanyol l'any 1964 en un partit contra Irlanda que Espanya va guanyar per 5-1.

  Data Partit Edat
Dani Olmo 15/11/2019 Espanya 7-0 Malta 21 anys
Francisco Javier Clos Orozco 27/02/1985 Espanya 1-0 Escòcia 25 anys
José María Fusté Blanch 11/03/1964 Espanya 5-1 Irlanda 23 anys


Dani Olmo, titular indiscutible amb el seu club, va arribar a la Masia a l'any 2007, on va jugar durant set temporades a les categories inferiors del club fins que al 2014 va decidir abandonar l'entitat blaugrana per fitxar amb 16 anys pel seu actual equip, el Dinamo de Zagreb.

La bona progressió i la qualitat mostrada pel català li ha valgut ser important a la Champions amb el club croat i també per obtenir el premi de la primera convocatòria amb la selecció espanyola. Amb aquest gran aparador que s'ha generat, grans clubs europeus ja estan preguntant per ell. Així també ho veu el seu actual entrenador Nenad Bjelica, que ha afirmat que "Dani Olmo està preparat per fer el salt a un equip com el Barça o el Madrid".